Prijava

Vaša prijava

Novi detalji: Antu je ubio putnik nakon sukoba s vozačem


Policija je objavila kako je Ante Škember (29) pokušao ući u autobus bez karte, zbog čega se verbalno sukobio s vozačem busa. U svađu se umiješao putnik (60) i na stanici ga ubo skakavcem, piše portal 24 sata.

– Slučajna prolaznica dojavila je policiji na Uskrs u 17:55 da se u Sloboštini nalazi gotovo beživotno tijelo mladića. Vozač autobusa koji je naišao pokušao je pomoći mladiću, ali bio je gotovo na izdisaju. Hitna pomoć ga je odvela ali on je oko 20.45 preminuo u bolnici. U tom momentu nismo znali radi li se o ubojstvu, na mjestu događaja zbog kiše nije bilo ni tragova krvi. U vrlo kratkom roku policija je rekonstruirala posljednji dan preminulog mladića. Utvrdili su da je u Dugavama proveo neko vrijeme uoči smrti, u kafićima na Vajdinom vijencu, ali nismo znali kako je došao na mjesto smrti. U neposrednoj blizini je postojao video nadzor, ali samo se vidjelo kako je ušetao u kadar, čučnuo ilegao na travu, kako je i pronađen. U travi smo tražili predmete kojima je možda ubijen, ali ništa nismo našli. detaljnom analizom snimki kamere s trgovine Tokić, ali smo detaljnijom analizi vidjeli svjetla autobusa. To nije bio isti autobus iz kojeg mu je došao pomoći vozač. Uzeli smo snimke iz autobusa i utvrdili da se radi o ubojstvu – rekao je Antun Čavčić iz Sektora kriminalističke policije.

– Obdukcija je pokazala da je imao ranu u trbuhu i da mu je aorta presječena, što dovodi do smrti. Vanjskog krvarenja gotovo i nije bilo, ali nakon takvog uboda imao je nekoliko minuta života. Budući da nije bilo tragova nekakvog sukoba s poznatom osobom, mislili smo da se vjerojatno sukobio s osobom koju nije poznavao. Osumnjičenik star 60 godina uhićen je sinoć oko 21 sat.

Utvrdili smo da je prvi autobus krenuo s pothodnika Glavnog kolodvorai došao na stanicu oko 17:40. Ante je htio ući u autobus i na poziv vozača nije htio platiti kartu. Vozač nije htio voziti dalje, došlo je do verbalne prepirke. Putnici su negodovali. Jedan putnik je tražio da izađe iz autobusa. U tom naguravanju putnik i mladić izlaze iz autobusa i tom prilikom osumnjičenik vadi nož i ubada ga u predjelu trbuha. Mladić pada s nogu. Ni vozač ni putnici nisu primijetili što se dogodilo i autobus nastavlja vožnju. Osumnjičen je sinoć uhićen i doveden ovdje. Osumnjičeni nam je nož dragovoljno uručio – kazao je Željko Prša iz zagrebačke policije.

“Putnicima i vozaču bilo je vrlo teško uočiti korištenje noža. Vozač se čak zahvalio putniku što se angažirao na njegovoj zaštiti. Osumnjičenik dosad nije bio evidentiran. Privodimo ga zbog opasnosti od bijega. Zatekli smo ga na moru”, istaknuo je županijski državni odvjetnik u Velikoj Gorici Dražen Diklić na konferenciji za novinare.