Prijava

Vaša prijava

Edukativne radionice privukle brojne vrtićance


Djeca iz goričkih vrtića danas su uživala u edukativnim radionicama koje su povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje organizirane u Parku Franje Tuđmana. Vrtićanci su tako mogli saznati kako od plastičnih boca napraviti prekrasne igračke. Tome ih je podučila odgojiteljica iz Dječjeg vrtića „Ciciban“ Jelka Nuić.

„Na ovaj način učimo djecu da se od plastičnih boca, koje se inače bacaju u smeće, mogu izraditi kvalitetne igračke s kojima se mogu igrati. Tako čuvamo planet Zemlju i brinemo o našem okolišu“, objasnila nam je odgojiteljica.

Djeci su se jako svidjele ponuđene radionice i jedva su dočekala da se uključe u njihov rad. „Super nam je ovdje. Bojimo cvjetiće i svašta nešto“, rekao nam je Arijan, a s njim se složila i Marta. „Zabavljamo se raznim stvarima i jako nam je lijepo na radionicama“, dodala je vrtićanka.

Najmlađi Goričani mogli su saznati i ponešto o bioraznolikosti svog kraja te uživo vidjeti životinje nastanjenje u Turopolju poput barske kornjače, crvenog mukača, šumske smeđe žabe te vodenjaka.

Turopolje se može pohvaliti raznolikim staništima, a naročito poplavnim šumama. One su bogate životinjskim vrstama. Njihovim smanjivanjem i isušivanjem te zagađivanjem smanjuje se bio raznolikost ovog kraja. Glavni uzrok uništavanja životinjskih vrsta upravo je uništavanje njihovih prirodnih staništa“, istaknuo je Mak Vujanović iz Udruge Hyla.

21.04.2017.Velika Gorica – Dan planeta Zemlje. foto: cityportal.hr

Današnje druženje organizirao je Grad Velika Gorica u suradnji s velikogoričkim vrtićima Žirek, Lojtrica, Ciciban, Velika Gorica i Udrugom Sunčica.

„Pokušavamo naše najmlađe sugrađane kroz različite aktivnosti educirati i aktivirati u smislu ekološke osviještenosti. Želimo da Gorica postane zeleni grad. Važno je djecu naučiti da čuvaju bio raznolikost u svom kraju i njegove prirodne vrijednosti“, naglasila je Meri Barišić iz Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice.

Kreativni uradci vrtićanaca i njihovih odgojiteljica bit će izloženi u parku i sutra od 10 do 13 sati. Usporedo s tim, danas i sutra, možete pogledati i izložbu fotografija na otvorenome. Domaći autori na njima su ovjekovječili prirodne ljepote Gorice i Turopolja.

21.04.2017.Velika Gorica – Dan planeta Zemlje. foto: cityportal.hr

Motocilist smrtno stradao kod Selnice