Prijava

Vaša prijava

Turopolje slavi dan mjesta, pripremaju grah, vatrogasno natjecanje i nogometni turnir


Praznik rada, 1. svibnja, ujedno je i Dan mjesta Turopolje. Mjesni odbor tim je povodom pripremio cjelodnevni program koji počinje Kupom sv. Josipa Radnika, natjecanjem mladih vatrogasaca.

“Budući da je Turopolje radničko naselje, prije šest godina, na 100. obljetnicu mjesta, dogovorili smo da se Dan mjesta obilježava na Dan sv. Josipa Radnika. Naime, Turopolje se počelo razvijati nakon otvaranja pilane, oko nje prvo su napravljeni objekti za radnike, a onda se počelo doseljavati ostalo stanovništvo”, objasnio je predsjednik Mjesnog odbora Turopolje Zlatko Mihanić.

U 14 sati svečano će otvoriti novoizgrađeno kombinirano igalište, a pola sata kasnije Turopoljci će svojim sumještanima i gostima podijeliti prvosvibanjski grah iz kotla. Nakon toga počinje Prvosvibanjski malonogometni turnir na novom asfaltnom igralištu.

“Kako Turopolje nema crkvu ni kapelu, velečasni Đuro Sabolek držat će u 17 sati misu za sve umrle mještane u Društvenom domu Turopolje, a pola sata ranije okupit će se vjernici na molitvi krunice”, rekao je Mihanić.