Prijava

Vaša prijava

Operator vam isporučuje spori mobilni internet? HAKOM nudi rješenje


HAKOM je uz alat za mjerenje brzine interneta u nepokretnim mrežama pustio u rad i HAKOMetar Plus, mobilnu aplikaciju za mjerenje brzine interneta u pokretnim/bežičnim mrežama. Aplikacija korisnicima omogućava informativno mjerenje brzine i kvalitete korištene širokopojasne internetske veze.

Aplikacije su korisne u slučajevima prigovora operatorima, a ispravno obavljena mjerenja predstavljaju dokaz u slučaju spora između korisnika i operatora.

“Pomoću nove aplikacije mogu se testirati sljedeći parametri kvalitete širokopojasnog pristupa internetu: brzina preuzimanja podataka (mjerenje od poslužitelja prema korisniku), brzina učitavanja podataka (mjerenje od korisnika prema poslužitelju), Ping (vrijeme odziva), snaga signala (u ovisnosti od samog uređaja i operativnog sustava) i transparentnost i kvaliteta veze”, pojasnili su iz HAKOM-a.

HAKOMetar Plus je dostupan za mobilne uređaje s operativnim sustavima Android (verzija 4.0 ili novije) ili iOS (verzija 9 ili novije) te se može koristiti za testiranje pokretnih (EDGE, UMTS, HSPA, LTE) i bežičnih elektroničkih komunikacijskih mreža (WLAN).

Aplikacija se može besplatno preuzeti OVDJE ili s Google Play i Apple App trgovina.