Prijava

Vaša prijava

Novi vrtić u Svačićevoj ulici bit će završen do kolovoza


Gradonačelnik Dražen Barišić danas je obišao gradilište dječjeg vrtića u Cvjetnom naselju. Područni objekt Dječjeg vrtića „Žirek“ trebao bi biti završen do kolovoza i rasprostirati se na 1500 četvornih metara, a u njemu će biti smješteno sedam vrtićkih skupina. Projekt je vrijedan 12,5 milijuna kuna

„Vi znate da smo mi Grad koji najviše ulaže u odgoj u Hrvatskoj. Samo za plaće ulažemo preko 40 milijuna kuna. Velika Gorica je jedan od rijetkih gradova u zemlji koji je smanjio cijenu vrtića. Hvala svima koji se trude održati taj standard i zajedno ćemo to raditi i ubuduće“, poručio je gradonačelnik.

26.04.2017. Velika Gorica – Obilazaka gradilišta vrtića u Svačićevoj ulici. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Barišić je najavio i gradnju vrtića u Maloj Buni. Na ovom projektu Grad očekuje pomoć države koja je vlasnik zemljišta na kojem bi trebao niknuti vrtić.

„Projekt vrtića u Maloj Buni nalazi se u fazi idejnog rješenja. Od Republike Hrvatske tražit ćemo dodjelu zemljišta. Bit će to najmoderniji vrtić koji ćemo projektirati i graditi. On nam je važan zato što u mreži naših vrtića želimo osigurati mjesto svoj našoj djeci i pomoći obiteljima koje žive u južnom dijelu našeg grada, odnosno Vukomeričkim goricama i Vrhovju“, dodao je gradonačelnik.

26.04.2017. Velika Gorica – Obilazaka gradilišta vrtića u Svačićevoj ulici. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Novi vrtić  u Svačićevoj ulici bit će opremljen najmodernijom didaktičkom opremom, imat će sportsku dvoranu i likovnu galeriju, a neposredno uz njega bit će napravljeno dječje igralište od 1000 četvornih metara. Svoje zadovoljstvo stanjem u predškolskom sustavu Grada Velike Gorice iskazala je i ravnateljica Dječjeg vrtića Žirek  Sandra Crnić.

„Od kada se prije šest godina napravila se mreža vrtića, osjećaju se veliki pomaci vezani uz standard, opremu, izgradnju objekata i uvjeta rada. Uveden je i treći odgojitelj pa sada djeca s teškoćama u razvoju mogu boraviti u vrtiću u inkluziji s ostalom djecom“, naglasila je Crnić.

26.04.2017. Velika Gorica – Obilazaka gradilišta vrtića u Svačićevoj ulici. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Novim objektom Dječji vrtić „Žirek“ povećat će svoje kapacitete za četiri nove vrtićke skupine, a očekuje se i zapošljavanje novih odgojitelja i tehničkog osoblja.