Prijava

Vaša prijava

Otvoren 2. Zagrebački obrtnički sajam, okuplja čak 36 struka


Zagrebački obrtnički sajam – sajam obrtničkih zanimanja, otvoren je danas na Zagrebačkom velesajmu. Prvenstveno, namijenjen je učenicima završnih razreda osmogodišnjih škola, kako bi se u njima pobudilo zanimanje za obrtnička zanimanja.

“Važnost ovog obrtničkog sajma je velika, situacija u društvu je loša, i on je organiziran isključivo zbog učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola da bi se ovdje upoznali s obrtničkim zanimanjima i da bi upisali strukovno obrazovanje, a nakon toga da bi postali naši obrtnici i uspješni poduzetnici. To je jedina linija za budućnost, i bez toga neće biti napretka niti u Zagrebu niti u Hrvatskoj”, poručio je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

Zagrebački obrtnički sajam okuplja brojne obrtnike s područja Zagreba i Zagrebačke županije kao i učenike srednjih strukovnih škola koji će posjeteljima demostrirati nove dosege u proizvodnji i uslugama u obrtništvu. Zastupljeno je 36 struka, a očekuje se da će ga danas i sutra posjetiti više od 2500 osnovnoškolaca.

U sklopu sajma održat će se i 1. Obrtničko otvoreno natjecanje florista „Zlatni cvijet“ na kojem će sudjelovati frizeri s područja cijele Hrvatske koji će se natjecati u 5 različitih disciplina. Također, održat će se i Otvoreno prvenstvo frizera i kozmetičara HOK-a i 7. Zlatni ruž -natjecanje kozmetičara grada Zagreba i Zagrebačke županije, a tema ovogodišnjeg natjecanja je „Bridal“ ( make-up za mladenke). Najbolje plasirani natjecatelj-kozmetičar s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije pobjednik je 7. Zlatnog ruža i bit će potencijalni kandidirani za nastup na nadolazećem Europskom prvenstvu koje će se održati u rujnu u Parizu, a o čemu će odlučiti Ceh nakon završetka ovog natjecanja.