Prijava

Vaša prijava

Godišnja skupština Sindikata umirovljenika Hrvatske


Redovna godišnja skupština Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) – Podružnica Velika Gorica održana je danas (početak u 12 sati) u restoranu ”Za vašu dušu” u Okuju. Rad skupštine ispred više od 250 umirovljenika vodilo je predsjedništvo od tri člana: predsjednik Podružnice Stjepan Milobara, Ratimir Herceg i Slavica Povoljnjak, funkciju zapisničarke obavljala je Katica Modrušan, tajnica Podružnice.

Prema izvješću tajnice, iako je u Sindikat u međuvremenu učlanjeno novih 29 članova, ukupan broj članova je gotovo neizmijenjen, jer svake godine iz članstva se brišu oni članovi koji odustaju od članstva ili se zbog neplaćanja članarine automatski brišu iz evidencije. Aktivnost Sindikata se i dalje odvija tako da se organiziraju rekreativni izleti u poznata hrvatska termalna lječilišta, jednodnevni izlet na more te hodočašća u Mariju Bistricu na Trsatu i Međugorje.

26.04.2017. Okuje – Godišnja skupština Sindikata umirovljenika Hrvatske. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sva izvješća za prošlu i planovi za 2017. godinu usvojena su jednoglasno, bez rasprave. ”Zahvalnice za 20 godina vjernosti Sindikatu umirovljenika Hrvatske podružnica Velika Gorica 1997.-2017.” uručene su: Vladimiru Zopfu, Zlati Kovačić, Barbari Stepančić, Štefici Živković, Nikoli Leljaku, Amaliji Leljak, Mariji Mikulčić-Britvec, Anki Mandić, Danici Kovač i Barbari Kutić. Skupštinare su pozdravili, između ostalih, Milan Tomičić, zamjenik predsjednice SUH-a, Zlatko Hržić, županijski povjerenik, Đurđa Stijović u ime Kluba umirovljenika Zračne luke Zagreb.

Aktivnosti Podružnice vezane su za financijske mogućnosti, a glavne novčane stavke su članarina i dotacija Grada Velike Gorice, kao i uplate za izlete. Pjevački zbor umirovljenika ”Turopoljska zvona”, pod vodstvom Snježane Špehar, egzistira na zajedničkim sredstvima Podružnice i posebnim dotacijama Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije, a u prošloj godini imao je ukupno 19 nastupa odnosno koncerata.

Nakon okončanja svih skupštinskih procedura i dodjela zahvalnica, uslijedio je ručak te druženje uz ples i pjesmu. Za pjesmu i svirku pobrinuo se ‘One Man Band’ Ivan Bakarić (Sisak, Galdovo), stalni pratitelj umirovljeničkih susreta.