Prijava

Vaša prijava

HDZ, HSU, HSLS i nezavisni kandidat Stjepan Kos potpisali Koalicijski sporazum


Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska stranka umirovljenika, Hrvatska socijalno-liberalna stranka i nezavisni kandidat Stjepan Kos danas su potpisali Koalicijski sporazum o zajedničkom izboru na lokalne izbore. Tom prilikom predstavili su i zajedničkog kandidata za gradonačelnika Dražena Barišića te zamjenike gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara i Ervina Kolarca.

“Hrvatska demokratska zajednica je najveća stranka u gradu, stranka koja je svojim programom i svojim radom pokazala da može riješiti gradske probleme na čije rješavanje su građani čekali godinama, čak i desetljećima. Ovom koalicijom ćemo obogatiti našu stranku i pobjedom ćemo osigurati građanima osigurati kvalitetu života kakvu oni zaslužuju”, rekao je Krešimir Ačkar, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica.

28.04.2017. Velika Gorica – Potpisana koalicija HDZ-HSU-HSLS-Nezavisni kandidat Stjepan Kos za zajednički izlazak na lokalne izbore 2017. godine. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Gradonačelnik Barišić je sa suradnicima u protekla dva mandata napravio projekte koje bi, iskreno, i mi potpisali, koje smo i mi imali u programu. Neke od njih smo i započeli. Veći standard, bolja budućnost i bolji uvjeti za život i rad, to su razlozi zbog kojih ćemo potpisati ovaj sporazum”, kazao je Mario Šipušić, predsjednik Organka HSLS-a Velika Gorica.

Kako bi se izborili za bolji životni standard starijih i nemoćnih, u koliciju s HDZ-om ušao je i HSU.

“Naša glavna misija je briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi. Želimo poboljšati njihov položaj u društvu i unaprijediti njihova materijalna prava”, istaknuo je Stjepan Rak, predsjednik Gradske organizacije HSU-a Velika Gorica.

O svom izlasku iz HSS-a i priključivanju koaliciji kao nezavisni kandidat za člana Gradskog vijeća govorio je Stjepan Kos, a naglasio je:”Bio bih najsretniji kad bi se mogao obratiti kao član HSS-a, ali neke stvari nisu dobre i trebale su se popraviti, a nisu. Zato sam ja sam odlučio nastaviti daljnju suradnju s ekipom s kojima smo prije osam godina i počeli.”

Prije službenog predstavljanja programa koalicije, kandidat za gradonačelnika Dražen Barišić istaknuo je neke od njegovih najvažnijih točaka. Ukoliko dobije povjerenje građana na lokalnim izborima u svibnju, Barišić je obećao raditi na tome da Gorica i okolna naselja budu u jednoj tarifnoj zoni javnog prijevoza. Cilj mu je i izgraditi medicinski centar s novim ambulantama, rekonstruirati vodovodnu mrežu te raditi na zapošljavanju i širenju gospodarstva.

“Naše iduće mandatno razdoblje i povjerenje koje ćemo dobiti od građana nastavak je procesa koji smo započeli prije osam godina baš na ovome mjestu. Mi smo ljudi od rezultata i ti rezultati nisu ostali na jumbo plakatima, lecima ili radio spotovima, već su to oni projekti i objekti koje smo svi zajedno uspjeli napraviti. To su te ceste, vrtići, rotori, komunalni centar i sve je to vidljivo, ali brinuli smo i za nematerijalno zbog čega je Velika Gorica svijetli primjer u državi”, rekao kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Dražen Barišić i istaknuo kako koalicija želi izgraditi društvo zadovoljstva i visokog standarda.

Izgradnja toplovoda i njegovo povezivanje sa Zagrebom Barišićev su plan za smanjenje troškova grijanja, a najavio je i stambene poticaje te subvencioniranje kamata za mlade.

Galerija fotografija