Prijava

Vaša prijava

Dječji folkorni susreti u Velikoj Mlaki okupit će više od 300 sudionika


Kulturno umjetničko društvo Velika Mlaka tradicionalno već 10. godinu zaredom organizira Dječje folklorne susrete u Velikoj Mlaki. Ove godine djeca će se susresti u nedjelju, 7. svibnja u Osnovnoj školi Velika Mlaka. Manifestacija počinje u 17 sati, a nastupaju KUD ‘Antun Klasinc’ iz Lasinje, KUD ‘Sveta Ana-Vučjak’ iz Karlovca, KUD ‘Horvatska’ iz Velike Horvatske, KUD ‘Vivodina’ iz Vivodine, KUD ‘Nova Zora’ iz Donje Lomnice, KUD ‘Bjelovar’ iz Bjelovara te domaćin, KUD ‘Velika Mlaka’.

“Cilj nam je njegovati i promicati narodne običaje i tradiciju našeg kraja te jačati prijateljske odnose i suradnju s ostalim kulturno-umjetničkim društvima diljem Lijepe naše. Želimo pokazati da puno ulažemo u rad s djecom, od plesača do tamburaša. Nadamo se zainteresirati djecu da igrama, pjesmom i plesom održe i nastave tradicijsku kulturnu baštinu. Pozivamo zato sve mještane Velike Mlake i okolice da dođu i uživaju u raznolikosti dječjih koreografija i zvucima tamburaških instrumenata”, rekao je tajnik KUD-a Velika Mlaka Nikola Žugaj.

Na susretima će sudjelovati više od 300 sudionika mlađeg uzrasta od 4 do 15 godina. Bit će prikazane igre, pjesme i plesovi različitih krajeva Hrvatske, od Zagorja, Prigorja, Bilogore, Posavine do Turopolja.