Prijava

Vaša prijava

Eminentni glazbenici i dva koncerta trećeg dana Brass festivala


Velikogorički brass festival pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović nastavljen je jučer, trećeg dana festivala, s dva koncerta i nastupom eminentnih glazbenika.

U prostoru Muzeja Turopolja (18 sati) koncert je održao brass kvintet ”BC Brass” kojeg čine: Mladen Đorđević (redovni profesor trube na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu), Mario Lončar (prvi trubač Zagrebačke filharmonije), Marko Ilić (solist Slovenske filharmonije na trombonu), Viktor Kirčenkov (solist na rogu u Zagrebačkoj filharmoniji) i Krunoslav Babić (tubist Zagrebačke filharmonije i gost profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu). Izveli su djela Johanna Sebastiana Bacha, Domenica Scarlattia, Antonia Vivaldia, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Giuseppea Verdia.

Drugi koncert održan je u ispunjenoj dvorani Galženica (20 sati), izvođači su bili Andrei Kavalinski (jedan je od najboljih svjetskih interpreta na trubi, svira u Nacionalnom francuskom orkestru u Parizu) i Kristina Pavlović-Cesar na klaviru. Izveli su djela Otta Kettinga, Georga Philipa Telemanna, Andrea Joliveta i Sergeia Nikiforovicha Vasilenka.

Jedanaesto izdanje Velikogoričkog brass festivala završava se danas koncertom Los Caballerosa na otvorenom, na prostoru ispred Pučkog otvorenog veleučilišta s početkom u 20 sati.

Galerija fotografija