Prijava

Vaša prijava

Kurilovec ima novog trećeligaša


Udarnik je u subotu 6. svibnja 2017. u Radoboju nedaleko Krapine u 25. kolu prvenstva MŽNL središta pobijedio istoimenog četvrtoligaša jedinim pogotkom Karla Stojića i tako i teoretski osigurao ulazak u 3. HNL (iz MŽNL središta ulaze dva prvoplasirana). Preostaje još ispuniti i drugi dio cilja a to je osvojiti titulu prvaka.

Damir Biškup daje posljednje upute svojim igračima. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Ulazak među trećeligaše dečki trenera Damira Biškupa (prije toga Borisa Perkovića) proslavili su emotivno i žestoko u autobusu pri povratku u Kurilovec na zajedničku večeru. Orila se Udarnikova himna ali i drugi šampionski napjevi u režiji presretnog sportskog direktora Darka Janječića, predstavnika kluba Jurice Šimira, trenera Biškupa mlađeg, iskusnog vratara Domagoja Kranjčeca koji je branio bolestan a onda ekspresno “ozdravio” ponesen slavljeničkim zanosom. Bilo je prekrasno i sjajno mladenački razigrano a opet u granicama sportskog dostojanstva.

Slikovito igralište u Radoboju u Hrvatskom Zagorju. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

“Ovo se ne može kupiti, prijatelji moji!” – ponavljao je razdragani sportski direktor popularni “Žica”.

Kao i uvijek utakmici je nazočio i predsjednik Udarnika Filip Gabelica vidno sretan ali u pokušaju biti suzdržan u granicama funkcije koju obnaša te pojedinačno čestitao zaslužnima za veliki uspjeh (Udarnik je ranije već bio trećeligaš ali ne u ovako kvalitetnom izdanju lige kada su u Hrvatskoj samo tri).

Jurica Šimir i Darko Janječić slave ulazak u 3. HNL. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Preostala mjesta u šampionskom autobusu zauzeli su najvjerniji i najiskusniji navijači, bolje reći negdašnji igrači Udarnika koji su sve pažljivo i sjetno pratili vjerojatno se prisjećajući davno minulih dana kada su i oni proživljavali nešto slično.

Orila se u autobusu himna Udarnika. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Što se tiče same utakmice u Radoboju, bilo je to kreševo samo za one s jačim živcima. Motivirani do krajnih granica domaći su odigrali vjerojatno iznad svojih mogućnosti a prema prilikama moglo je završiti i 5:6 ili 5:5. Imao je virozni Kranjčec pune ruke i noge vrlo uspješnog posla a bome mu je pomogla i fortuna (pogođena greda) i neprecizni te nesretni napadači Radoboja vrlo dobri Korenić i Malarić. Na drugoj strani kod Udarnika zicere nisu iskoristili najviše Grdenić i Ramljak a svi su zapljeskali slobodnjaku mladog juniora Petra Krasnića koji je hrabro bez kompleksa sa 30 metara opalio projektil pod gredu domaćeg mladog vratara 17-godišnjeg Ivice Slivnjaka koji je vrhunskom paradom i intervencijom uspio loptu nekako vršcima prstiju prebaciti u korner. Nekopletni Udarnik zabio je jedini u 50. minuti. Nakon poduže kombinacije lopta je na 17 metara sjela na nogu Karla Stojića i prizemna pronašla put u mrežu Radoboja za tri boda Udarniku.

Šampionsko slavlje igrača Udarnika. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

RADOBOJ-UDARNIK 0:1
RADOBOJ Igralište Radoboja. Igrano 6. svibnja 2017. od 17 sati. Gledatelja 50. Sudac: Zlatko Ilčić (Dugo Selo). Pomoćnici: Anić Krunoslav i Danijel Gašpar (oba iz Križa). Četvrti sudac: Nikola Šimunović (Velika Gorica). Delegat: Anto Jelić (Zagreb).
STRIJELAC: 0:1-Stojić (50).
RADOBOJ (4-4-2): Slivnjak-Kralj (od 67. Leljak), Antolić, Malarić, Sinković-Leško. Medved, Zaplatić, Mikša (od 46. Krkalo)-Korenić, Cigula.
TRENER: Miroslav Vuksanić
UDARNIK (4-2-3-1): Kranjčec-Krasnić (od 90. Zlodi), Maričević, Skrbin, Šarić-Stojić, Džaja (od 89. Mihanović)-Grdenić (od 61. Pralas), Kelava, Ramljak (od 84. Šimić)-Brajko.
TRENER: Damir Biškup


Mraclinu bod iz Šenkovca

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja