Prijava

Vaša prijava

Imoćani u Mraclinu zapjevali gangu, a donijeli su i ušćipke, kruv ispod peke, pršut i rakiju


Ideja koja se među imotskim prijateljima Mraclina u sasvim neformalnoj atmosferi začela prošle jeseni, na jednoj od Dučecovih spelancija, tijekom zime dobivala je sve konkretniji sadržaj. Tako je nastao program imotske večeri u Mraclinu koji je 5. svibnja i održan

“Okupljanje je počelo u popodnevnim satima na Drevovom gruntu gdje su se već vrtjeli janjci i odojci, a pod krovom krušne peći gosti su rasprostrli tradicionalnu gastronomsku ponudu svoga kraja: ušćipke, sir, rakiju i vino, kruv ispod peke, a tu je bio i pršut kojeg je Mate Lešina majstorski izlistao svojim naoštrenim gudalom”, piše Mraclin.hr.

Foto: Mraclin.hr

Susret se kasnije preselio u Društveni dom gdje je nastupio glazbeni duet Mario Čužić i Mario Kukavica, a potom je dramski umjetnik Joško Ševo predstavio poeziju i prozu imotskih pisaca Petra Gudelja te Nedjeljka Kaveljevića Ždere i Vedrana Kukavice.

“Posebna atrakcija za mraclinski dio publike nesumnjivo su bili gangaši, koji se nisu gasili od dolaska u selo, a završno ganganje odradili su Josip Joko Žužul i njegovi sinovi. Potom su članovi Dučeca i imotski glazbenici izveli zajedničku točku “Croatio, iz duše te ljubim“, piše Mraclin.hr.

Foto: Mraclin.hr