Prijava

Vaša prijava

Filip Gabelica: U III HNL ne želimo biti prolaznici


Prije dvije i pol godine zacrtao si je plan uvesti Udarnik u III HNL, što je u subotu 6. svibnja postalo stvarnost. Udarnik je pobijedom u Radoboju 1:0 i teoretski osigurao najmanje drugo mjesto u poretku MŽNL središta koje vodi u 3. HNL Zapad. Vjerojatno najveći uspjeh Kurilovčana u svojoj povijesti žestoko je proslavljen već u autobusu kod povratka iz Zagorja. Kada kažemo najveći uspjeh (Udarnik je već bio trećeligaš) regionalnu podjelu trećih liga koje se danas dijele na Zapad, Istok i Jug, a stupana u kojoj će Udarnik igrati osim naših lokalnih klubova ima i tri malo južnija (Opatiju, Krk i Jadran iz Poreča)

Udarnik je osigurao 3. HNL u subotu 6. svibnja 2017. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Predsjednik Gabelica je bio u Radoboju i čestitao igračima i struci, a onda se diskretno povukao i pustio da se uspjeh proslavi bez njegove nazočnosti. “Prije godinu dana završetkom radova na gornjoj etaži našeg sportskog doma i puštanjem u pogon pomoćnog igrališta s umjetnom travom zaključili smo da je red i na natjecateljskom iskoraku. Najprije su angažirani sportski direktor Darko Janječić i njegova desna ruka Jurica Šimir a oni su pak posložili stručni stožer sa Borisom Perkovićem na čelu i doveli ispostavilo se prava pojačanja za momčad. Nedavno novoangažirani trener Damir Biškup samo je dodatno nadogradio započeto. Rezultati kojima smo pet kola prije kraja prvenstva osigurali 3. HNL sve govore. Čestitike i zahvale zaslužuju svi od struke, igrača, vrijedne Uprave, domara Mire Halilića, našeg viječitog a legendarnog Silvija Kranjeca koji daje sebe za Udarnik a nedavno se vratio iz bolnice, do čelnika Velike Gorice gradonačelnika Dražena Barišića i zamjenika Ervina Kolareca. Bez velike podrške posljednje spomenutih čelnika Grada, ovakvog uspjeha sigurno ne bi bilo”– rekao nam je uvodno vizionar i prvi čovjek Kurilovečkog mezimca Filip Gabelica i naglasio da posao još nije zgotovljen što se tekuće sezone tiče.

Predsjednik Udarnika Filip Gabelica. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

“Vodeći smo na ljestvici uspješnosti od prvog kola i bila bi šteta tu i ne završiti sezonu. Šest bodova više od drugog Španskog pet kola prije kraja lijepa je prednost ali opuštanje nije dozvoljeno posebno jer imamo problem više ozljeđenih a ponajboljih igrača”.

Predsjednik već razmišlja i o novoj sezoni. “Ne ulazimo u 3. HNL da bi bili samo prolaznici. U Turopolju je konačno uspostavljena prirodna hijerarhija klubova prema kojoj bi bilo još idealnije da je HNK Gorica prvoligaš a mi trećeligaši na duge staze. Cilj je stoga u novoj sezoni plasman u gornji dio III HNL Zapad a da bi to mogli potrebno je dodatno osvježiti momčad. Na tome odgovorni već rade a želja su 3-4 mlađa igrači ponikla na ovim prostorima te birani kvalitetni iskusniji igrači na određenim pozicijama. Najprije moramo svakako obaviti i opsežne razgovore sa sadašnjim igračima na koje sve i ubuduće računamo.”

Predsjednik je spomenuo i novo oformljenu veteransku momčad koja je reaktivirana i na jesen započinje službeno natjecanje. “Od veterana očekujemo obostranu suradnju i pomoć kod organizacije nekih akcija ali i kod promocije kluba te podizanju još bolje atmosfere u smislu vedrog i optimističnog ozračja. Spomenimo još i započete pripreme za naš tradicionalni veliki međunarodni turnir Alpas kup koji u lipnju opet ide na uobičajenoj visokoj razini”– otkrio je predsjednik Udarnika Filip Gabelica koji daje punog sebe za veliki uspjeh kluba iz Kurilovca.

Što se tiče dobivanja licence za 3. HNL problema ne bi trebalo biti, potrebno je još obaviti samo neke manje korekcije na infrastrukturi.


Dan otvorenih vrata škole

Državno Natjecanje iz geografije