Prijava

Vaša prijava

Gimnazijalci se sjajno predstavili u Muzeju Turopolja


Glazbeno-književna večer na sinoćnjem 186. Matičinom četvrtku u Muzeju Turopolja bila je posvećena susretu velikogoričkih gimnazijalaca i Ogranka Matice hrvatske. Učenike je pozdravio Stjepan Rendulić, predsjednik velikogoričkog Ogranka, a oni su se predstavili glazbom, pjesmom, glumom i recitacijom te prekrasnim izgledom. Večer je otvorio sastav u kojem su i četiri tamburaša iz Gimnazije: Josip Jurenić, Stjepan Kos, Luka Kos i Danijel Kirin. Djevojački zbor GVG-a pod ravnanjem profesorice Ivane Petravić izveo je nekoliko skladbi prezentirajući odličnu uvježbanost.

Dramska grupa GVG-a oduševila je igrokazom prikazujući povijest Turopolja i turopoljskih običaja, od davnina do današnjih dana. Gimnazijalci su spretno kombinirali ozbiljnu i komičnu dimenziju svoje glume te su nagrađivani velikim pljeskom. Magdalena Lacić je recitirala pjesmu Slavice Sarkotić ”Turopolska divja roža” (pjesmu je uglazbio Siniša Belošević i pod njegovim ravnanjem izvodi je ansambl ”Zlatne godine”). Momak na gitari na veliko zadovoljstvo nazočnih efektno je povezao nekoliko muzičkih stilova. Kroz program su vodili Marija Vidović i Bruno Težak, nasmijano, razigrano i raspjevano.

Nakon posljednjeg muzičkog bloka u izvedbi tamburaša predsjednik Rendulić nije krio oduševljenje zbog uspješne večeri, pohvalio je gimnazijalce i njihove nastavnike za kompletnu izvedbu. Zainteresiranima je podijelio ”Luč”, časopis Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici. Druženje zadovoljnog društva, izvođača i publike, potrajalo je nešto duže od uobičajenog u ovakvim prigodama u prostoru Muzeja Turopolja.


Modelarska liga Zagrebačke županije