Prijava

Vaša prijava

Razišli se Turopoljac i trener Vlado Horvat


U nedjelju 14. svibnja 2017. lider 1. Županijske lige istok Turopoljac, doma je u Kuču iznenađujuće izgubio bodove (3:5) od Vatrogasca iz Kobilića, kojem pobjeda osim susjedskog prestiža ne znači ništa posebno. Turopoljac je i dalje vodeći u redoslijedu s tri boda više od druge Rugvice, znači u Kuču se nisu očekivali nikakvi ozbiljniji potresi.

Zbog toga je iznenadila vijest da je trener iskusni Vlado Horvat podnio neopozivu ostavku.

Drago i Tihomir Jakovljević čelnici Turopoljca. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Predsjednik Turopoljca Tihomir Jakovljević mirno je i staloženo pojasnio. “Naš sada već bivši trener emotivno je doživio neočekivan poraz i slabiju igru naše momčadi i tako je odlučio. Mi koji vodimo klub nismo mu natovarili nikakav poseban imperativ prvog mjesta ali obzirom na fond i kvalitetu igrača, Horvat je valjda sam zaključio da bi bio veliki neuspjeh ne osvojiti prvenstvo. Sinoć u utorak imali smo sjednicu uže Uprave i sastanak s igračima i ostavka je prihvaćena”– kazao je predsjednik a nadovezao se i njegov brat Drago, također jedan od čelnika Turopoljca.

 

“Horvat je u obrazloženju istaknuo da osjeća potrebu prodrmati momčad pet kola prije kraja prvenstva a ostavka trenera je itekakav razlog za takvo što. Žao nam je svima u klubu zbog Vlade koji je u Kuču proveo četiri sezone i napravio vrlo dobre rezultate. Možda je došlo do obostranog zasićenja ili smo imali samo slabiji dan protiv izuzetno napaljenog susjeda, teško je reći. U svakom slučaju zahvaljujemo se Vladi Horvatu na svemu što je uradio za Turopoljac i uvijek je dobrodošao u Turopoljac. Želimo mu uspješan nastavak trenerske karijere”– prenio je stav kluba Drago Jakovljević.

Vlado Horvat je podnio ostavku u Turopoljcu. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Zanimalo nas je tko će zamijeniti Horvata. Elaborirao je predsjednik. “U dogovoru s igračima zaključili smo da nam bilo koji novi trener sada ne može pomoći. Preostalih pet kola odraditi ćemo bez odgovorne osobe, u ovoj situaciji to će biti kompletna momčad. Treninge će voditi iskusniji igrači a na utakmicama na klupi će sjediti netko iz Uprave. Vjerujemo igračima da su dovoljno savjesni, karakterni, odgovorni i kvalitetni da osvoje titulu prvaka a onda planiramo svi zajedno ponovo sjesti i dogovoriti kako dalje u daleko kvalitetnijoj Jedinstvenoj županijskoj ligi”– zaključio je Tihomir Jakovljević.