Prijava

Vaša prijava

Sjajan koncert i ozračje na rođendanskom slavlju


Pjevački zbor Sindikata umirovljenika Hrvatske ”Turopoljska zvona” priredio je koncert za svoj 21. rođendan sinoć u dvorani Galženica. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, bile su potrebne i dodatne sjedalice da bi svi zainteresirani mogli uživati u raznovrsnom repertoaru sastavljenom od narodnih i starogradskih pjesama te autorskih skladbi.

Voditeljica, dirigentica i harmonikašica Zbora Snježana Špehar odlično je osmislila scenarij po kojem se koncert odvijao, a gledalište je oduševljeno pljeskalo izvedbama skladbi ‘Svibanjska je noćica’, ‘Stavi svjetiljku u prozor’, ‘Ti bi htjela da ti pjesmom kažem’ i drugima.

25.05.2017. Velika Gorica – Koncert “Turopoljskih zvona”. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sredinom koncerta u dvoranu se ušetao ”Vinogradarski bend” i ozračje je podignuto još na višu razinu i redom su otpjevane: ‘Na kraj sela čađava mehana’, ‘Kad sam bio mlađan lovac ja’, ‘Hladan vjetar poljem piri’, ‘Moja mala nema mane’. Pjesnikinja Đurđa Parač iznenadila je glumačko-pjevačkom izvedbom ‘Ciganka sam mala’, a skladbe ‘Moja mala zove se Mici’ i ‘Moja Juliška’ pjevali su doslovce svi. Dvorana se tresla, izvođači i publika pretvorili su se u veliki pjevački zbor. Dojmljiv je bio i nastup pučkog pjesnika Stjepana Viteza koji je otpjevao na poznatu melodiju prigodne stihove napisane za ovu priliku.

Sinoćnji koncert ulazi u red najuspjelijih koncerata u nekoliko posljednjih godina u ovoj dvorani, a nakon koncerta svi su se iz dvorane preselili kat više, na terasu Doma kulture. Druženje i uživanje u prigodnom domjenku bio je efektan završetak rođendanskog slavlja.


Miting ZPK 2024.