Prijava

Vaša prijava

Gorica sa minusom u Vinkovce


Iako je Gorica morala igrati utakmicu u Zaprešiću, više od 1500 gledatelja uputilo se na stadion Intera. Imali su i Vinkovčani vrlo glasnu podršku sa tribina, a u prvih pola sata Gorica je izgledala nešto bolje i imala svoje prilike koje nažalost nije iskoristila. Od Cibalije smo u prvom dijelu vidjeli tek priliku Zgrablića no ona je otišla visoko preko gola. Gorica nije u prvom dijelu više koristila vjetar u leđa, a kombinatorika kojom se pokušavalo napraviti nešto više završavala je u nogama zadnje obrambene linije Cibalije.

Očekivali smo u drugom dijelu nešto hrabriju Goricu, no očekivanja da li bismo to i dobili presjekao je vrlo lijep pogodak Mišića u 51. minuti koji je od vratnice završio iza leđa nemoćnog Kahline. Upravo taj pogodak sputao je redove Gorice, koja se pokušala izvući iz rezultatskog minusa li ne dalje od trideset metara od gola gostiju. Tatar je bio potpuno odsječen, a Cibalia brža i čvršća u svim linijama. I kada se očekivalo da će gosti otići sa minimalnom prednošću sudac Jović im je poklonio jedan prekršaj na sredini terena, a Baša u kontri postiže pogodak. Uzaludni su bili protesti igrača Gorice, a ovaj pogodak je potpuno okrenuo nade Gorice za uzvrat i sveo ih na minimum.

I ova je utakmica potvrdila da su kvalifikacije teško prolazna prepreka za drugoligaša, te da je prednost igranja I HNL itekako velik zalog za pretposljednju momčad elitnog ranga. No, kako su u Gorici i rekli u početku, neka ove utakmice budu privilegija za sve koji su u njima sudjelovali a eventualni poraz dio odrastanja kluba. Kao što se i ispostavilo prednost Cibalije pred ovu utakmicu bila je prevelika i iskustvo je presudilo. U Gorici su svjesni da će u srijedu u Vinkovcima biti teško, no postoji i ona druga opcija koja se naslanja na popravljanje dojma i približavanje uz rame velikima, pa ćemo sa zanimanjem pogledati i taj uzvrat u Vinkovcima.

GORICA – CIBALIA 0:2 (0:0)

ZAPREŠIĆ – Gradski stadion. Gledalaca: 1600. Glavni sudac: Jović (Zagreb); Pomoćni suci: Modrić i Krmar (Zagreb); Četvrti sudac: Mlakar (Zagreb)

Strijelci: 0:1 – P. Mišić (51), 0:2 – Baša (89)

GORICA: Kahlina, Jančetić, Smoljo, Husinec, Žutić, Matoš, Sedarušić, Rašić (od 65. Krsnik), Humeljak (od 65 Maloku), Tatar, Žužul (od 78. Sedlaček)
Trener: Davor Mladina

CIBALIA: Šubarić, Žderić, Zgrablić, Tomašević, Čuljak, Muženjak, M. Mišić (od 68. Mioković), Pervan (od 79. Vitaić), Baša, P. Mišić (od 73. Brekalo), Glavica
Trener: Mladen Bartolović


Ukrali novčanik starici (85)