Prijava

Vaša prijava

Uspješan koncert KUD-a Pleso i gostiju


Kulturno umjetničko društvo Pleso održalo je u sklopu Goričkih večeri sinoć u Domu kulture Galženica koncert sa svojim gostima. Koncert je bio koncipiran po ‘blokovima’, a otvoren je recitacijom pjesme ”Turopoljska kuća stara” koju je izvela Marija Zaplatić. U prvom dijelu Društvo je sa svojom voditeljicom Tihanom Zubek izvelo četiri pjesme: Hvaljen Isus i Marija (pjesmu je započela Đurđica Šimić), Djevojka, djevojka (započela Ankica Leder), Ječam žela, ječam žela (započela Đurđica Šimić), Dragi dragoj dunđe kupi.

Drugi blok bio je rezerviran za učenike Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu, mlade glazbenike Komljenović, Magdalenu (violončelo), Luku (violina) i Luciju (flauta). Na klaviru ih je pratila majka Marijana Komljenović, prof. Nakon susreta s ozbiljnom glazbom opet je na redu bio sastav Plešanki koji je izveo po jednu pjesmu iz Međimurja, Slavonije i Dalmacije.

Drugi gosti koncerta ”Velikogorički biseri” išli su ‘na sigurno’ pa su se odlučili za svoj najčešće izvođeni repertoar: Sveta zemlja, Turopolje mi u duši, Daleko je sreća, Treba mi ruka tvoja i Ne diraj moju ljubav. Koncert je KUD Pleso okončao s četiri skladbe: Kad bi ove ruže male, Ribar plete mrižu svoju, Dimnjačar (solo Marija Zaplatić) i Bećarac. Kroz program je vodila Snježana Špehar.