Prijava

Vaša prijava

KUD Nova zora izborila nastup na državnoj smotri folklora


Kulturno umjetničko društvo „Nova zora“ iz Donje Lomnice u subotu je nastupilo na 20. Svetoivanjskoj smotri izvornih folklornih skupina Zagrebačke županije. U natjecateljskom djelu nastupili su HPD „Zelina“, KUD „Obreška“, KUD „Veleševec“, KUD „Seljačka sloga“ iz Kupinca, KUD „Ogranak Seljačke sloge“ iz Lupoglava, KUD „Bukevje“, KUD „Kupljenovo“, KUD „Sveta Nedjelja i KUD „Desinec“, a Lomničanima je pošlo za rukom da osiguraju nastup na 24. Susretu Hrvatskih folklornih ansambala izvornih folklornih skupina koji će se u listopadu održati u Sisku.

24.06.2017. Sveti Ivan Zelina – 20. Svetoivanjska smotra izvornih folklornih skupina Zagrebačke županije. Foto: KUD Nova zora

„Možemo s ponosom reći da smo u proteklih 20 godina na smotri u Zelini nastupili 18 puta i da smo do današnjeg dana zadržali naše prvo mjesto u izvornom folkloru. Stoga se od srca zahvaljujem kako našim voditeljima prijašnjim i sadašnjim, tako i svim članovima na trudu. Na subotnjoj vrućini u nošnjama, pokazali smo još jedanput da nam je stalo do našega KUD-a“, rekla je Zlatica Krznarić, tajnica KUD-a.