Prijava

Vaša prijava

‘Sretna trka’ Turopoljce će odvesti u Gorski kotar


Maraton klub Velika Gorica organizira 1. Sretnu trku i to u Gorskom kotaru, u subotu, 22. srpnja. Start je u 11 sati kod lovačkog doma Lazica u selu Gornji Kuti, a na istom mjestu utrka će i završiti. Trkači mogu izabrati između četiri različite utrke, glavna utrka duga je 12 kilometara, utrka vatrogasaca/lovaca 7,5 kilometara, jednako kao i utrka građana te nordic walking utrka.

Trka prolazi kroz šumsko područje, goranske krajolike i mjesta. Ubrzo nakon starta, tkači će proći kroz mjesto Maklen, zatim Delači u kojem se nalazi jedna od najstarijih kuća u Gorskom kotaru iz 1644. godine, Brodmoravička sela, Klepeće selo, Gornji Šajn i naravno selo Gornji Kuti gdje je i okupljanje, odnosno start i cilj.

“Staza nije zahtjevna. Radi se o valovitoj stazi s razlikom nadmorskih visina od svega oko 150 metara. Veći dio staze nalazi se na makadam cesti, manji dio je na lokoalnoj asflatnoj cesti, dok je zadnji dio staze od oko 3 kilometra uglavnom šumski put i to je najzahtjevniji dio”, kažu iz Maraton kluba.

Za sve sudionike utrke sa zagrebačkog područja biti će osiguran prijevoz. Autobus će krenuti u 6,30 sati s autobusne stanice pored INA-e, preko puta Avenue Mall shopping centra. Cijena povratne karte je 60 kuna. Detalje o cijeni kotizacije za utrku te nagrade zainteresirani mogu saznati na internetskoj stranici Maraton kluba Velika Gorica.


Norijada