Prijava

Vaša prijava

FOTO ”Manje je više” na Srpanjskim susretima u Šćitarjevu


Ovogodišnji 12. Srpanjski susreti kulturno-umjetničkih društava u organizaciji KUD-a Šćitarjevo spletom raznih okolnosti bio je puno skromniji nego prethodnih godina, ali je dojam o 12. izdanju folklorne manifestacije u Šćitarjevu vrlo povoljan. Istina, prošlogodišnje 11. Srpanjske susrete, kojima je interkontinentalnu dimenziju dao nastup južnoameričkih plesnih virtuoza iz Kolumbije, bit će teško ikada nadmašiti, ako i tada.

Osim domaćina KUD-a Šćitarjevo na 12. Susretima sudjelovali su još KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Mijo Stuparić (Velika Ludina) i Udruga za promicanje plesa ”Zuzana”. Cijela manifestacija odvijala se, slobodno je to kazati, po minimalističkoj krilatici ”manje je više”! Naime, Društva su imala najmanje dva izlaza na binu, domaće Društvo predstavilo je kompletno članstvo, a efektno su poentirale atraktivne plesačice Plesne skupine ”Walde”.

Kako se na dan Susreta obilježava i Dan Mjesnog odbora Šćitarjevo, govorili su i političari: dr. Stjepan Zagorac, vijećnik Skupštine Zagrebačke županije i Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Dražena Barišića. Kroz program priredbe vodila je Maja Kunić Trupčević, predsjednica Udruge ”Mali prijatelji”. Spomen zahvalnice uručene su predstavnicima sudionika Susreta, mjesnim udrugama i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u pripremi Susreta.

Gulaš za sve sudionike, i za sve one koji su bili gladni, uz kuhare je pripremala i posluživala Udruga žena Šćitarjevo. Pripremanje gulaša za sve je novitet za ovu manifestaciju, kao i to da su Društva na odlasku za sretan put dobivali poveću i raznovrsnu količinu kolača. Ravnatelj Osnovne škole Šćitarjevo Mario Ivić opet je bio odličan domaćin gostujućim Društvima, jer su folkloraši imali na raspolaganju prostor škole za probe i presvlačenja.

Predsjednica KUD-a Šćitarjevo Branka Tretinjak iskreno je priznala da je pomalo strahovala da bi opstojnost Susreta mogla biti upitna, ali je sada, nakon svega, uvjerena da će Susreti, kao ‘zaštitni znak’ šćitarjevskog Društva, i slijedećih godina okupljati folkloraše na radost brojnih mještana i njihovih gostiju.

U nastavku večeri sastav VG Band (Car, Jasmin, Goran, Igor i Nenad) ‘kliknuo’ je svojim repertoarom od prve s posjetiteljima iz šatora, i oko njega, te je narodno veselje do kasno u noć bilo zajamčeno.

Galerija fotografija


FOTO ”Romansa u bijelom” u Mraclinu

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva