Prijava

Vaša prijava

Gabrijela Skrbin u selekciji za kadetsku reprezentaciju u Zadru


Gabrijela Skrbin na popisu je perspektivnih buduće mlađe kadetske reprezentacije Hrvatske. Gabrijela je ušla u svijet sporta na preporuku prof. Matije Ribića u OŠ Slavka Kolara – Kravarsko, koji ju je uputio u školu rukometa ŽRK Udarnik. Od otvorenja navedene škole među prvih 15 upisanih djevojčica bila je i Gabrijela Skrbin te od rujna 2014. redovito trenira i nastupa za ŽRK Udarnik.

Gabrijela Skrbin. Foto: privatna fotografija

U drugom mjesecu 2016. točno sa navršenih 14. godina imala je prvi nastup u seniorskoj 2. HRL – zapad na gostovanju u Senju gdje je upisala prve minute i naravno zabila prvi gol, nažalost ne vodi se statistika ali vjerojatno je Gabrijela Skrbin jedna od najmlađih koja je u prvom nastupu ove lige postigla gol. Ova igračica je na svakom popisu regionalnih okupljanja reprezentacije Zagrebačke županije, a prošle sezone najupečatljiviji nastup Gabrijele bio je u zadnjem kolu na vrućem i uvijek neugodnom terenu u Labinu, gdje je seniorkama Labina iz igre zabila 5 golova.

 

Gabrijela Skrbin. Foto: privatna fotografija

Ovo je Gabrijelin drugi poziv u kamp, na kojem se ove godine prvi put radi selekcija perspektivnih djevojčica 2002. godišta , koja će premijerni nastup imati na Europskom prvenstvu 2019. godine.

 

Iako iz malog kluba Gabrijela je smještena u grupu C (treću skupinu po kvaliteti od sedam), gdje joj je trener Davor Lamza. U toj grupi su i cure iz Sesveta (prvakinje državne lige zapad) i Umaga (igračice završnice prvenstva ), gdje će od 29.06. do 05. 07. 2017. u kampu HRS-a trenirati 98 djevojčica, a instruktorica HRS-a Lidija Bojić-Ćaćić s trenerima u kampu će izvršiti prvu selekciju igračica rođenih 2002./2003. godine za ulazak u žensku mlađu kadetsku reprezentaciju.