Prijava

Vaša prijava

Osam kulturno-umjetničkih društava i dva solista na 5. Posavljačko-turopoljskom sijelu


Kulturno-umjetnička udruga Turopoljska tradicija priprema 5. Posavljačko-turopoljsko sijelo u Kosnici. Manifestacija počinje u subotu, 8. srpnja, u 18 sati, a osim kulturno-umjetničkih društava, ove godine organizatori su pripremili i jedan novitet. Tako će Kosničani i njihovi gosti moći čuti i dva solista, Dragu Mamića te Josipa Tadića, koji će izvesti nekoliko izvornih bosanskih pjesama.

“Manifestacija je osmišljena zato što se na područje Velike Kosnice, ali i cijele Gorice, 90-ih godina doselio veliki broj Hrvata iz Bosanske Posavine. Ideja je da se razbiju kulturološke razlike između domicilnog i doseljeničkog stanovništva”, rekao je Filip Margić, predsjednik Kulturno-umjetničke udruge Turopoljska tradicija, i dodao kako očekuje da će manifestacija i ove godine privući velik broj posjetitelja.

Ove godine u Kosnici će nastupiti četiri KUD-a iz Zagreba, i to KUD Izvorni Običaji, KUD Bosanska Posavina, KUD Veseli Posavljaci te KUD Derventsko kolo, a osim njih na Posavljačko-turopoljsko sijelo dolaze i KUD Čiče, Tamburaško pjevački zbor Treća dob iz Ivanić-Grada, KUD Rodna Gruda iz Dugog Sela te Hrvatsko pjevačko društvo Kučani.