Prijava

Vaša prijava

Počinje Međunarodni festival folklora u Velikoj Gorici


Folklorni ansambl Turopolje na 17. Međunarodni festival folklora u Veliku Goricu dovodi sedam kulturno-umjetničkih društava koja će nastupati dva dana i pokazati pjesme i običaje svojih zemalja. Manifestacija počinje večeras oko 20,30 sati, neformalnim druženjem članova društava u Parku dr. Franje Tuđmana.

Prvi puta na ovoj smotri nastupa grupa iz Albanije, ali na festivalu će se predstaviti i društva iz Bugarske, Litve, Makedonije te Bosne i Hercegovine.

“FA Turopolje predstavit će se sa svojim točkama kako bi strancima predstavio naš folklor. Na smotri će nastupiti još jedan hrvatski KUD, a radi se o društvu Bratinečko srce. Sve grupe koje dolaze, ovdje su po prvi put jer se isto društvo na naš festival može prijaviti tek svake četiri godine”, objasnila je Zlata Cundeković, predsjednica Folklornog ansambla Turopolje.

Festival folklora službeno se otvara u petak u 20,30 sati, a ulaz je besplatan. U subotu je natjecateljski dio festivala, pa se sudionici moraju dodatno potruditi.

Tradicionalno, grupe će se predstaviti i na Trgu bana Jelačića u petak ujutro, i to programom ‘Zagrebu pjesmom i plesom za dušu‘.

 


Proglašena elementarna nepogoda

MAMA I JA – IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA