Prijava

Vaša prijava

Snagatorica iz Velike Gorice srušila državni rekord u mrtvom dizanju


Na Međunarodnom natjecanju u powerlifting kategorijama potisku s prsa i mrtvom dizanju održanom u Gospiću, Velikogoričanka Ema Jurjević (25) srušila je državni rekord u mrtvom dizanju u kategoriji do 75 kilograma. Podigla je 152,5 kilograma i tako zaslužila prvo mjesto u svojoj kategoriji te treće u ukupnom poretku.

“Ovo mi je četvrto natjecanje. Svoj prvi državni rekord postavila sam upravo u Velikoj Gorici, tada sam digla 145 kilograma”, kaže Ema koja je jedna od 20-ak žena u Hrvatskoj koje se bave ovim sportom.

“Prije ovoga sam išla u teretanu, a s dečkima iz kluba sam jednom prilikom otišla na natjecanje u Zagreb gdje sam vidjela jednu mršavu djevojku koja je digla 100 kila. Rekla sam, ako može ona, mogu i ja. Tako je počelo. Sad treniram pet puta tjedno”, ispričala je Ema koja powerlifting trenira tek dvije godine.

“Nije me iznenadio rezultat. Fortis Gym ima već dva svjetska i tri europska prvaka, pa sam i ovo očekivao. Bitno je da trenira. Sada se pripremamo za Svjetsko prvenstvo u Češkoj u rujnu, ali još tražimo sponzore kako bi mogli otići”, ispričao je Ivan Bura iz Fortis Gyma.

Veliku Goricu u Češkoj bi moglo predstavljati čak četvero natjecatelja. Osim Eme, tu su i Marko Huzjak koji drži sve hrvatske rekorde u kategoriji seniora do 93 kilograma, a Ivan Bura očekuje kako bi upravo on na ovom natjecanju mogao srušiti svjetski rekord. Također, tu su i Dario Dašić te Marko Vrdoljak od kojih Bura puno očekuje.


Započeo drugi upisni krug

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja