Prijava

Vaša prijava

Gorički rukometaš Marko Prošenski nastupit će na Olimpijskim igrama gluhih


Velikogorički sportaš Marko Prošenski nastupit će s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom gluhih na 23. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih u turskom Samsunu.

Vratar Marko Prošenski dio je momčadi Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih od 2014. godine i Svjetskog prvenstva s kojeg su se vratili sa zlatnom medaljom. Nakon toga, medalju najvećeg sjaja u Hrvatsku su donijeli i s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Berlinu.

Foto: Facebook.com

“Nadam se da ćemo uspjeti nastaviti pozitivan niz rezultata te osvojiti zlatno odličje za koje se marljivo pripremamo u Delnicama i Daruvaru gdje ostajemo do 15. srpnja. Već dan kasnije putujemo u Tursku gdje branimo zlato osvojeno na prošlim Olimpijskim igrama u Sofiji. Inače, Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih je četverostruki uzastopni osvajač zlatnog odličja na Olimpijskim igrama gluhih”, rekao nam je Marko Prošenski

Na Olimpijskim igrama će sudjelovati više od sto zemalja iz cijelog svijeta, a hrvatski gluhi reprezentativci i reprezentativke nastupit će u šest sportova: rukomet, streljaštvo, stolni tenis, atletika, plivanje i taekwondo.

“Osobita nam je čast što će se hrvatskoj delegaciji gluhih sportaša i vodstva na ceremoniji otvaranja Igara pridružit će se i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić”, rekli su iz Hrvatskog športskog saveza gluhih.