Prijava

Vaša prijava

Gradskom stadionu nedostaju reflektori i uređeno parkiralište


Na sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se, među ostalim, i o radu Ustanove za upravljanje Športsko-rekreacijskim centrom Velika Gorica. Izvješće o radu za prošlu godinu predstavio je predsjednik Upravnog vijeća Ustanove, a na kraju rasprave gradski vijećnici su ga prihvatili.

“Moram spomenuti da je unazad dvije godine Ustanova ostala bez gotovo 600 tisuća kuna godišnjeg prihoda od obavljanja vlastite djelatnosti. Jedan od prihoda je oslobađanje dvoranskih sportova cijene korištenja sportske dvorane, a drugi što od siječnja 2016. godine, kada smo imali problema s najmoprimcem u disko klubu Srce, imamo manjak prihoda od gotovo 300 tisuća kuna”, rekao je Nenad Črnko, predsjednik Upravnog vijeća Ustanove za upravljanje Športsko rekreacijskim centrom Velika Gorica.

“To je takav centar koji je u zadnje vrijeme procvjetao zahvaljujući upravo volonterima, entuzijastima i zaljubljenicima, prije svega u nogomet”, rekao je potpredsjednik Gradskog vijeća Damir Šimunić i tako objasnio kako Ustanova i dalje uspijeva ostvarivati dobre rezultate, bez obzira što već dvije godine posluje bez ravnatelja.

Prostor u kojemu je nekada bio noćni klub je devastiran, čulo se u izvješću, a vodi se i sudski postupak. Također, Črnko je od Gradskog vijeća zatražio da zajedno riješe problem tog prostora od 700 četvornih metara koji se ovakav teško može iznajmiti.

“Prijedlog je da se možda naprave dodatni sportski sadržaji koji bi Ustanovi omogućili i vlastite prihode, a koji bi se onda ulagali u infrastrukturu gradskog stadiona“, predložio je Črnko i objasnio da su za dobre rezultate djelomično zaslužni i racionalizacija poslovanja, suradnja s korisnicima objekta te ušteda na bruto plaći ravnatelja.

10.07.2017. Velika Gorica – Na gradskom stadionu započele pripreme nogometaša Gorice. foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Nove investicije 

“Od ključnih investicija koje su u planu je završetak, a završili smo gotovo 70 posto radova, na teretani koju će koristiti i osobe s invaliditetom i svi ostali sportaši. Mislim da ćemo uz minimalna sredstva gradskog proračuna, a uz puno veća sredstava od Hrvatskog olimpijskog odbora i drugih potpora, završiti teretanu već ove godine”, istaknuo je Nenad Črnko.

Potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova SDP-a Damir Šimunić naglasio je i kako smatra da je parkiralište uz Gradski stadion u izuzetno lošem stanju, a zbog rent-a-cara se tamo navijači ne mogu parkirati. Također, još je jedna stavka koju je posebno istaknuo.

“Ono što već u nekoliko navrata spominjemo je to da je tamo potrebno pod hitno napraviti reflektore koji su uvjet za prvoligaške utakmice”, rekao je Šimunić.

Zaključak rasprave i Izvješća bio je kako Ustanova, unatoč manjku sredstava, jako dobro radi. Između ostaloga, uložili su oko milijun kuna u opremu i terene Gradskog stadiona kojeg, osim HNK Gorica koriste i Maraton te Atletski klub, ali i klub osoba s invaliditetom.