Prijava

Vaša prijava

Pobjeda Klasa, vrlo dobar nogomet i odlična atmosfera


Trodnevni turnir seniorskih momčadi ‘Kup Mičevec 2017’ u organizaciji NK Klas završen je sinoć pobjedom domaćina i podjelom nagrada te druženjem do kasnih sati. Sudjelovalo je 12 klubova podijeljeni u 4 skupine: Ban Jelačić (Vukovina), Meštrica (Gornja Lomnica), Odra (Zagreb), Mladost (Obrezina), Dinamo Hidrel (Novo Čiče), Lomnica (Donja Lomnica), Lukavec, Čehi (Zagreb), Rugvica, Vatrogasac (Kobilić), Nur (Zagreb) i Klas (Mičevec). Utakmice su igrane u trajanju 2×30 minuta, pobjednici skupina plasirali su se u poluzavršnicu turnira, a polufinalni parovi određeni su ždrijebom.

Finale odlučeno jedanaestercima

O pobjedniku turnira odlučivale su dvije momčadi koje su se zasluženo plasirale u završnicu (sudio je Ivan Marinčević), jer su zaista u tri dana prikazale najbolji nogomet. Lukavec je dva puta vodio, Klas se uspio vratiti u ravnotežu i ipak pobijediti. U prvom dijelu Lukavec je brzo došao u vodstvo pogotkom Hladnog, izjednačio je Kljajić. U kasnoj konačnici kardinalna pogreška vratara domaćih Sušina, napucao je Kozinu, koji se s loptom ušetao u prazna vrata za drugo vodstvo Lukavčana. Izgledalo je da će to biti dovoljno za pobjedu, ali ubrzo iza toga na suprotnoj strani na ubačaj s lijeve strane zaplivao je Kundih i udarcem glavom zatresao mrežu za 2:2. Pri izvođenju udaraca s 11m igrači Lukavca nisu bili točni, vratar Sušin je obranio dva udarca, jedan je završio iznad grede i samo jedan u mreži. Mičevčani su od četiri penala realizirali tri i pobijedili.

Nagrade i ideja o memorijalnom turniru

Tri prvoplasirane momčadi nagrađene su peharima, a posebna nagrada uručena je najboljem igraču Mateu Kljajiću. Nagrade su uručivali predsjednik NK Klas Antonio Veldić i direktor kluba Ivica Barukčić. Natjecateljski dio turnira vodio je Igor Barukčić. Ideja kluba je da seniorski turnir od iduće godine postane Memorijalni turnir Mihaela Celčića, u znak sjećanja na nedavno tragično preminulog nogometaša Klasa.

Rezultati

Polufinale  Odra – Lukavec 2:4, Lomnica – Klas 1:4

Za 3. mjesto: Lomnica – Odra 4:2 (jedanaesterci)

Finale  Klas – Lukavec 2:2 (Kljajić, Kundih / Hladni, Kozina), 5:3-11m

Najbolji igrač: Mateo Kljajić