Prijava

Vaša prijava

FOTO Prikaz starih seoskih igara u Kobiliću


Na nogometnom igralištu u Kobiliću jučer su u organizaciji Mjesnog odbora i mjesnih udruga održane 7. seoske igre na kojima su sudjelovali mještani i njihovi gosti. Na programu je bilo 9 disciplina: skok u dalj s mjesta, bacanje kamena s ramena, trka parova, vožnja u tačkama, pretakalo, povlačenje užeta, trčanje u vrećama, bistrički ringišpil i nošenje jajeta u žlici. Natjecanje je bilo organizirano ekipno, a ekipe su imale minimalno pet članova. Zanimljiva su bila imena ekipa: ”Vitalni penzići”, ”Kad penzići prolupaju”, ”Malci”, ”Sami protiv sebe”, ”Cure na zadatku” i ”Kić-bić”.

Na kraju dana poredak je bio slijedeći: 1. Kić-bić, 2. Sami protiv sebe, 3. Malci, 4. Cure na zadatku, 5. Vitalni penzići, 6. Kad penzići prolupaju. Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i medaljama, a djeca su dobila spomen diplome za sudjelovanje na igrama. Pobjedničkoj ekipi uručen je i veliki prijelazni pehar.

Natjecanje je vodio nogometni trener Goran Smolčić, a za zapisničkim stolom oko poštivanja propozicija, upisivanja rezultata i bodova skrbio se pučki pjesnik Stjepan Vitez. Ostala logistika bila je djelokrug predsjednika Mjesnog odbora Ivana Božića, nogometnih djelatnika Ante Marića i Kiće Kirinića te momaka na šanku. Za sve sudionike igara i gledatelje pripremljen je grah i podijeljen gratis.

Galerija fotografija


Pazite kako vozite! Policija najavila novu akciju

Došel je došel Juraj Zeleni