Prijava

Vaša prijava

Gorica u Šibenik, Udarnik čeka Zagreb


Naš turopoljski drugoligaš Gorica započe(la)o je prvenstveni maroton minulog petka, a slijedećeg vikenda startaju i ostali klubovi NS Velika Gorica. Pa krenimo kronološki sustavom kvalitete. Gorica u subotu ide na teško gostovanje u Šibenik. Nespretan i nesretan poraz od druge momčadi Dinama (neiskorišten penal kod 0:0, loše suđenje za Goricu, nepotrebno isključen Marina, nedosuđen i drugi kazneni udarac za Goričane…) unio je malo nemira, ali više kod navijača nego u vodstvu Gorice koje je i dalje čvrsto na putu razvoja. Sportski je razmišljati kako novi poraz malo pokvario planirani učinak na startu prvenstva pa se imperativ povoljnog rezultata u Šibeniku nakako nameće sam od sebe. A važno je barem ne izgubiti. Da Gorica može i zna, pokazala je u utorak na utakmici pretkola Kupa na razini Hrvatske kontra Moslavine iz Kutine (8:0). Iako se radilo tek o četvrtoligašu, osam golova nije lako utrpati ni selekciji gradskog kvarta a bilo je prigoda i za debeli dvocifren rezultat. Ovaj rezultat je i službeno najveća pobjeda Gorice u utakmicama prvenstva ili Kupa. Sav svoj potencijal na spomenutoj utakmici pokazao je mladi Dinko Matošević. Ulaskom u drugom poluvremenu bio je razigran i konkretan, nudio se okomito u prostor gdje je i najopasniji ali je tražio i suradnju prilaženjem u igru a onda i lucidnim proigravanjima i asistencijama. Dva različita poluvremena odigrao je Marin Pejić. U prvom nije ga išlo baš ništa ali u nastavku pokazao je velike mogućnosti i ubojitost. Po mišljenju novinara odlično je odigrao i Ante Radoš na poziciji lijevog bočnog. Majstorski je spakirao prvi gol Nakiću, bio je konstantno aktivan u fazi napada, a namjestio je i osmi gol Milanoviću. U kombiniranom sastavu bilo je još zanimljivih igrača i uz one koje se čuvalo, strateg Klafurić ima slatkih briga pred Šibenik, pogotovo u činjenici da mu je na raspolaganju šibenska veza u liku Marine i Španje koji je odigrao šezdeset minuta kupa i potvrdio da će biti u kadru za Šibenik. Mario Marina je pak u ovoj utakmici kupa odradio kaznu neigranja jedne utakmice zbog drugog žutog kartona sa Dinamom. Optimizam o pozitivnom rezultatu na Šubičevcu svakako ima podlogu.

22.08.2017. Velika Gorica – Gorica je u pretkolu HR kupa slavila protiv Moslavine 8:0 foto: David Jolić/cityportal

U subotu 26. kolovoza na SRC Kurilovec od 17.30 starta i novi trećeligaš Udarnik, a gost je Zagreb koji je prošle sezone ispao iz II HNL a ne tako davno bio i prvak Hrvatske. Treba li bolje pozivnice za nogometne ovisnike? Kao zapeta puška dvoboj čeka i sportski direktor kurilovečkog mezimca Darko Janječić. “Udarnik prvi put u svojoj bogatoj povjesti igra prvenstvenu utakmicu protiv Zagreba. Nakon napornih i teških priprema jedva čekamo početak prvenstva a veoma smo zadovoljni odrađenim u proteklih 40-tak dana. Ciljano smo dovodili pojačanja a tu prvenstveno mislim na Juricu Kovačića i Mislava Čunčića. U pripremnom dijelu nametnuo se još sjajni mladi igrač Marijan Grdenić na desnom boku i on je najugodnije iznenađenje. UZ starosjedioce mnogo očekujemo i od novopristiglih iz Gorice Lučića i sve boljeg Turkalja. Tu su još novi Čolić, Hodak i Horvat pa s puno optimizma dočekujemo Zagreb koji je ipak jedan od favorita lige. Znamo da će biti teška i neizvjesna utakmica ali igramo pred svojim drukerima na našem teško osvojivom dvorištu i ako pružimo maksimum bodovi ostaju u Kurilovcu” – optimist je Janječić i poziva navijače u što većem broju. Bit će zanimljivo vidjeti kako će strateg Kurilovčana Damir Biškup posložiti udarnu momčad.

NK Udarnik  foto: Nikica Topić/cityportal

Turopoljci u 4. HNL imaju dva predstavnika Polet iz Buševca i Gradiće. Zanimljivo, sastaju se međusobno odmah na startu prvenstva u Buševcu. Domaći su kvalitetom nepoznanica, a početni veliki optimizam Gradića uvelike je splasnuo zbog Ferenčekovog odlaska s nogometnih terena (problem sa srcem) i ozljede Igora Hajduka (rame). Poraz 1:4 u kupu od niže rangirane Sloge iz Križa (petoligaš) samo je dodatno stavio upitnike o mogućnostima momčadi trenera Zorana Tomčića.

NK Gradići u finalu kupa NS Velike Gorice protiv Gorice II foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Među petoligašima u Jedinstvenoj županijskoj ligi igraju četiri kluba iz Turopolja. Prvi će u petak 25. kolovoza od 18 sati istrčati Lomničani protiv Rugvice koja je novi stanovnik lige kao prošlosezonski prvak 1. ŽNL istok. Trener Gorice II Vidak i dalje je prisiljen pomlađivati momčad i onda uklopiti najbolje u prvu momčad. Može li se paralelno uz taj prioritet biti i prvak i kakva je uopće ambicija što se plasmana tiče Gorice II vidjet ćemo uskoro, pa već i u subotu od 17.30 kada na gradskom stadionu gostuje Laduč. Lukavec je sretno ostao u ligi, a sezonu otvaraju gostovanjem u Rakovcu dok Klas već u subotu od 17.30 čeka Slogu SU-ZA.

NK Mraclin  foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

U 1. županijskoj ligi istok igra 8 klubova NS Velike Gorice, a prognozirati tko će voditi bitke za tron je teško. Raspored: Brcko-Jelačić Vukovina (26. kolovoza), Mraclin-Buna, Turopoljac-Oborovo 74, Dubrava-Mladost Obrezina, Dinamo Hidrel-Meštrica (svi 27. kolovoza od 17.30) i Sava Sop Hrušćica-Vatrogasac Kobilić (srijeda 30. kolovoza od 18 sati). U posljednjem rangu 2. županijskoj ligi istok naši predstavnici su Turopolje i Kupa iz Pokupskog. Turopoljci ugošćuju vrlo kvalitetni po igri, infrastrukturi i školi nogometa Naftaš Ivanić koji je ispao u najniži rang navodno zbog administrativne pogreške (?!) a Kupa ide u goste Gaju


Josip Sesar ponovno u VG košarci

MAMA I JA – IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA