Prijava

Vaša prijava

U sjećanje na Dubravka Pavličića u Vukovinu stižu poznati nogometni klubovi


Planet nogomet i NK Ban Jelačić u Vukovini od danas pa do nedjelje organiziraju prvi turnir u čast Velikogoričanu Dubravku Pavličiću, hrvatskom nogometnom reprezentativcu koji je 2012. godine umro u 45. godini života nakon duge i teške bolesti. Pokopan je u španjolskom Alicanteu gdje je i živio.
Pavličić je bio član slavne čileanske generacije 1987., kada je s juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio naslov svjetskog prvaka. U Dinamu je igrao od 1987. do 1989. godine, slijedile su četiri godine u Rijeci, a onda je otišao u Španjolsku (Hercules CF, UD Salamanca i Racing Ferrol). Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao je 22 utakmice u razdoblju od 1992. do 1997. godine. Bio je sudionik Europskog prvenstva 1996. u Engleskoj. Tada je, u prvoj utakmici skupine D protiv Turske, ušao u 89. minuti umjesto Davora Šukera, protiv Danske nije igrao, a protiv Portugala (izgubili 0:3) je odigrao cijeli susret.
“Dubravko je prije odlaska u Dinamo igrao u Nogometnom klubu Radnik, do svoje 19. godine. Bio je hrvatski reprezentativac, 1996. mu je bila zlatna godina jer tada je za našu reprezentaciju igrao u Engleskoj na Prvenstvu Europe”, istaknuo je organizator turnira Branko Pavlica.
Na nogometnom igralištu u Vukovini do nedjelje će zaigrati osam klubova: Olimpija iz Ljubljane, Ferencváros iz Budimpešte, Hajduk, Lokomotiva, Zagreb, Varaždin, Gorica i Vukovina. Završnica turnira je u nedjelju od 14:30 sati kada su na rasporedu polufinalne utakmice.

3. Samobor Craft Festival – mjesto gdje baština susreće kreativnost