Prijava

Vaša prijava

Važni bodovi Gorice iz Šibenika


Gorica je donijela vrlo važne bodove sa Šubićevca, a nakon što je u prošlom kolu Dinamo II tek od šestog puta uspio pobijediti Goricu u službenim utakmicama slično se dogodilo i u Šibeniku gdje je Gorica prvi puta slavila na gostovanju u tom gradu. Velika vrućina preko dana nešto je ipak splasnula u večernjim satima (utakmica se igrala u 20:00 pod rasvjetom), a Dean Klafurić je u odnosu na ranije utakmice u prvoj postavi započeo sa Antom Radošem i Lukom Nakićem. Na klupi su ostali Sedlaček i Ljubisavljević. Gorica je tokom cijelog susreta imala posjed i pritisak, ali više je bilo “vruće” za domaćeg vratara na distanci nego pred samim golom pa se na odmor otišlo bez pogodaka. Dojma smo da je mlada momčad Gorice (Klafurić je iznova započeo sa petoricom ispod 21 godine i svi prema naprijed – Muhar, Zenko, Humeljak, Matošević i Nakić), još uvijek nepovjerljiva sama prema svojim mogućnostima i da su “klinci” samo malo otpustili ručnu vjerojatno bi već na poluvremenu Gorica imala aktivan rezultat.

Ono što se nije dogodilo u prvom ipak je stiglo na naplatu u drugom dijelu, a Gorica je oba pogotka postigla glavom (što je svojevrsna novina u odnosu na prošlo prvenstvo). Nakon pobjede u Šibeniku nema se baš previše vremena za slavlje jer Gorica već u srijedu u trećem kolu II HNL dočekuje Dugopolje na svom stadionu, a četiri dana kasnije gostuje u Novigradu. Pravo nastupa u srijedu steći će i mladi hrvatski reprezentativac Leon Šipoš koji je u Goricu stigao na jednogodišnju posudbu iz zagrebačkog Dinama.

ŠIBENIK – GORICA 1:2 (0:0)
Šibenik, stadion na Šubićevcu, gledatelja 500; Sudac: Vedran Jelenčić – Kastav

Strijelci: 0:1 Matošević (66), 1:1 Maleš (70), 1:2 Radoš (73)

ŠIBENIK: Žitnjak, I. Stanić (od 78. Vukorepa), Glavaš, Ćosić, Perica, Roca, Banić, Šare, Maleš, Brito (od 74. Celić), Pongračić (od 63. Brekalo).
Trener: Zoran Slavica.

GORICA: Kahlina, Čagalj, Radoš, Matošević, Jančetić, Muhar, Nakić (od 65. Španja), Žutić, Zenko, Humeljak (od 57. Sedlaček), Marina (od 82. Milanović).
Trener: Dean Klafurić.