Prijava

Vaša prijava

FOTO Proslavit Dan Općine Orle i blagdan Sv. Bartola


Dan Općine Orle i blagdan Sv. Bartola proslavljeni su jučer svečanom sjednicom Općinskog vijeća i konjskim proštenjem te bogatim sportskim i kulturno umjetničkim programom. Svečanu sjednicu otvorio je kratkim govorom Andrija Ščrbak, predsjednik Općinskog vijeća i onda predao riječ Ervinu Vujici, novoizabranom načelniku Općine Orle. Načelnik se osvrnuo na prethodna dva desetljeća općine, istaknuo je ono što je dobro učinjeno, a još više je spomenuo ono što je propušteno učiniti. Nakon toga rezimea Vujica je otvoreno progovorio o namjerama novog općinskog vodstva i obrazložio kako misli realizirati ambiciozni program u četverogodišnjem mandatu. Naravno, pozvao je sve sumještane da pokrenu općinu iz letargije, naglašavajući da sadašnji općinski čelnici ne mogu puno uraditi bez angažmana svih žitelja odnosno općinskih udruga.

Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije, obećao je da će županija i dalje pomagati Općini Orle kao i dosad, logistički i financijski. Prioritet je ulaganje u projekte koji bi omogućili ostanak ljudi u Posavini. Spomenuo je i ‘vruću’ desetljetnu temu, izgradnju mosta u Selcu na rijeci Odri te optimistički najavio rješenje tog problema. Nazočnima su se obratili i Stjepan Ivoš, načelnik Općine Martinske Vesi i Mato Čičak, saborski zastupnik i načelnik Općine Rugvica. Svečana sjednica okončana je uručivanjem priznanja najistaknutijim udrugama i mještanima općine.

Nakon procesije u čast Sv. Bartola, trostrukog ophoda konja i kočija oko kapele Sveta tri Kralja, kao i mise, mještani su se vratili na prostor kod općinske zgrade i nastavili druženje. Kulturno umjetnički i sportski program bio je vrlo bogat: nastupilo je devet Kulturno-umjetničkih društava, vatrogasna mladež imala je natjecanje s brentačom, ekipe mjesnih odbora odigrale su malonogometni turnir, povlačenje užeta bilo je žestoko i napeto (1. Veleševec, 2. Bukevje, 3. Suša). Grupa Sjaj je sjajno, svirkom i pjesmom, zaključila slavljenički dan u Orlima.

Galerija fotografija


Dođite na dan otvorenih vrata u ponedjeljak 29. travnja