Prijava

Vaša prijava

Hrvoje Jančetić: Pobjeda u Šibeniku nam je donijela mirnoću


Gorica je iza sebe uspješno ostavila jedno od najtežih gostovanja II HNL. Šibenik i stadion na Šubićevcu su dosad bili nerješiva enigma za sve momčadi i trenere Gorice – do prošle subote. Koliko je važno u takvim utakmicama vratiti se, pogotovo nakon domaćeg poraza na startu, vidi se i iz izjave kapetana Gorice Hrvoja Jančetića koju je klub objavio na svojoj Facebook stranici.

26.08.2017. Šibenik – Gorica – Hrvoje Jančetić – kapetan Gorice. foto: Nikica Topić/cityportal.hr

“Došli smo u Šibenik, na jedno od najtežih gostovanja u ligi, probat ne izgubit, pogotovo nakon domaćeg poraza od Dinama, što ne da nam je uspjelo nego smo uzeli sva 3 boda. Presretni smo time, a i mislim da smo to napravili sasvim zasluženo po prikazanoj igri gdje smo mogli pobjedit i većom razlikom samo da je bilo više mirnoće u završnom pasu. Ova pobjeda će nam pomoći na psihološkom djelu da se napokon opustimo i uživamo u nogometu, a onda će doći i pravi rezultati jer ova ekipa to može i za to je sposobna. Također veseli činjenica da smo u drugom dijelu digli ritam igre i fizički potpuno nadmašili domaćina što nam je sigurno uz puno naših mladih igrača veliki adut u napornom ritmu koji nam slijedi.” – rekao je kapetan Gorice.

26.08.2017. Šibenik – Gorica – Dado Žutić i Kristijan Kahlina poslije utakmice u Šibeniku. foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Još jedan od aduta Gorice Dado Žutić ovako je vidio utakmicu u Šibeniku.
“Ispunili smo sve zahtjeve koje je trener tražio od nas i da smo bili malo mirniji u završnici pobjeda je mogla biti i puno veća. Tokom utakmice u velikoj dominaciji bili smo brzopleti u završnici ali sto je i normalno jer smo mlada momčad. Nadigrali smo ih u svim segmentima igre i drago mi je to smo prvi put pobijedili Šibenik na njihovom terenu. Također velika je stvar što smo fizički dominirali a posebno pred kraj utakmice što je samo dokaz da uz svu mladost koju imamo možemo iz utakmice u utakmicu biti samo bolji i nametnuti se svakoj momčadi u ligi.”

26.08.2017. Šibenik – Gorica – Dean Klafurić i Mario Marina. foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Šibenik je već povijest, a novi ispit za mladu momčad Gorice je već u srijedu kada na gradskom stadionu gostuje vrlo dobra momčad Dugopolja. Evo kako je utakmicu drugog kola sa klupe vidio trener Gorice Dean Klafurić te kako će se Gorica suprotstaviti Dugopolju?
„Ova je utakmica veliko iskustvo za našu momčad u stvaranju, a poglavito za mlade igrače Gorice koji su osjetili i draž igranja na nekom od poznatih stadiona, pred vrlo bučnim navijačima u noćnoj utakmici. Naša svlačionica je mlada, dečki znaju svoje vrijednosti ali si zbog neiskustva stvore nepotreban pritisak, pa smo i ovu utakmicu počeli na sličan način, imali smo posjed, diktirali smo tempo ali nam je nedostajalo mirnoće kako bi to pretopili u ranije vodstvo. U drugom dijelu smo nastavili tim tempom i zasluženo poveli, no nismo imali dovoljno koncentracije da to vodstvo zadržimo duže od tri minute. Moram naglasiti da sam nakon tog izjednačujućeg pogotka Šibenika koji je dodatno motivirao i njihovu publiku, vrlo zadovoljan činjenicom da moja momčad nije potonula već se izdigla i vrlo brzo smo postigli i taj na kraju pobjedonosni gol za konačnih 2:1. Velika stvar je pobijediti Šibenik u gostima i ta pobjeda nam je sigurno trebala da steknemo dozu samopouzdanja.
Završetkom ove utakmice počeli smo se pripremati za Dugopolje. Gledali smo ih, znamo kako igraju i isto kao i za Šibenik pripremit ćemo igru i za njih. Nemamo puno vremena, utakmica je za dva dana i u ovom trenutku je najbitnije osvježiti i regenerirati momčad kako bi u srijedu ušli što spremniji u utakmicu. Imamo široki kadar, a to će nam biti izuzetno važno u ritmu srijeda, nedjelja u koji ulazimo u rujnu.”

Utakmica protiv Dugopolja igra se u srijedu na gradskom stadionu u Velikoj Gorici s početkom u 17:30 sati.