Prijava

Vaša prijava

Najbolji europski vozači automobilskih modela na daljinsko upravljanje dolaze u Goricu


Najbolji europski automodelari od 1. do 3. rujna dolaze na Gradski stadion Velika Gorica na Europsko prvenstvo automodelara u off road radijski upravljanih modela u mjerilu 1:8. Na natjecanju će nastupiti 70 ekipa iz 16 zemalja, od Portugala do Rusije.

“Kvaliteta vozača koji dolaze na natjecanje je izuzetno visoka. To su najpoznatiji vozači u svim kategorijama i dolaze u Goricu jer je ovo izuzetno atraktivno natjecanje, a za svakog automodelara je važno da bude prvak Europe. Očekujemo jako zanimljive utrke”, objasnio je Ante Dujić, predsjednik goričkog Automodelarskog kluba v-maX.

Foto: AMK v-maX/Facebook.com

Unatoč jakoj konkurenciji, velika su očekivanja i od hrvatskog predstavnika Daria Veselina koji je prije mjesec dana u Ujedinjenom Kraljevstvu osvojio titulu prvaka Europe u kategoriji 1:6.

“Najbolji način da se popularizira automodelarstvo je organiziranjem ovakvih priredbi na kojima se okupljaju najvještiji vozači, razmjenjuju se znanja, iskustva i nove tehnologije. Jer, iako se radi o malim autićima, u stvari se radi o vrhunskim tehničkim znanjima i vještinama, o vrlo kompliciranoj tehnologiji koju klinci lako usvajaju kroz automodelarstvo”, istaknuo je Ante Dujić.

Domaćinstvo je AMK v-maX dobio unatoč jakoj konkurenciji. Biralo se između klubova iz Italije, Španjolske, Portugala, Austrije i Engleske.

“Uspjeli smo prezentirati Veliku Goricu kao najbolju destinaciju. Ovo nam je treći put da organiziramo veliko natjecanje i to znači da smo ipak dobro radili prije, to nam je veliko priznanje”, kaže Dujić.

Europsko prvenstvo održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a AMK v-maX natjecanje organizira u suradnji s Hrvatskim automodelarskim savezom i Zajednicom tehničke kulture.

Službeno otvorenje Europskog prvenstva je u petak u 18 sati, a natjecanje počinje u subotu od 9 ujutro kada će se voziti kvalifikacijske utrke kako bi osigurali što bolje startne pozicije za nedjeljno finale. U nedjelju popodne saznat ćemo europskog prvaka među vozačima maketa na daljinsko upravljanje. Ulaz za posjetitelje je slobodan sve dane natjecanja.

Foto: AMK v-maX/Facebook.com