Prijava

Vaša prijava

Korištenju pametnih telefona i tableta naučit će starije građane


Centar za kvalitetu života Forum 50+ u rujnu organizira radionice korištenja pametnog telefona i tableta. Osim osnovnih aplikacija te postavki uređaja kao što su fotografiranje, pozivi i poruke, polaznici će naučiti i kako koristiti internet kako bi došli do željenih sadržaja poput vijesti, kuharica, vremenske prognoze, sportskih rezultata ili kako gledati vijesti i ‘sapunice’ te slušati omiljenu glazbu i pročitati knjigu.

“Riječ je o radionicama na kojima možete naučiti osnove, ali i puno više o rukovanju pametnim telefonima – konfiguraciji uređaja te njihovoj uporabi. Naučit će i koristiti se aplikacijama koje se bave zdravstvenim dobrostanjem korisnika, pronaći informacije o bankama, bankomatima, dežurnim trgovinama, dežurnim ambulantama i vožnji javnim prijevozom”, ističe predsjednik udruge Forum 50+ Ivan Svetopetrić i dodaje kako je radionica ‘Mala škola pametnog telefona za starije’ besplatna.

Foto: vistaspringsliving.com

Oni računalno radoznaliji, naučit će pak, aktivirati aplikacije društvenih mreža, kao što su Viber, WhatsApp, Facebook, ali i cijeli niz aplikacija prema afinitetima pojedine osobe.

“Ako ste zainteresirani, prijavite se na telefon 097 6312 550 radnim danom, ili putem maila info@forum50.hr”, poručuje predsjednik Svetopetrić te zaključuje da se starija populacija na taj način bolje uključuje u suvremeno društvo, prateći korak s tehnološkim procesima, uz kvalitetno provedeno vrijeme i druženje sa svojim vršnjacima.

Radionice počinju 13. rujna od 16 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj u Kurilovečkoj 48. Kako bi mogao sudjelovati na radionici, svaki sudionik treba imati svoj pametni telefon ili tablet uređaj.