Prijava

Vaša prijava

Na krilima mladog Leona Šipoša Gorica zasluženo slavila


Nakon vrlo sadržajne pa i kvalitetne utakmice Gorica je boljom igrom zasluženo svladala igrom solidno Dugopolje. Zanimljivo, nakon uvodnih pet minuta igre, negdašnji napadač Radnika Miro Paviša glasno je na zapadnoj tribini ustvrdio da će utakmicu odlučiti novi igrač Gorice 17-godišnji “turopoljski Ševčenko” misleći pritom na Leona Šipoša rođenog u veljači 2000. godine. I pogodio je. Leon zaista pokretima i dugim korakom podsjeća na slavnog napadača iz Ukrajine, a već u 8. minuti na ubačaj Jančetića umalo je Šipoš zabio golgeterskim instiktom usprintavši na prvu ali ispriječio se blok vratara Banića. Minutu kasnije opet je sjevnulo prema vratima “dalmoša” međutim projektil Pejića prozujao je neposredno uz vratnicu. U 12. minuti akcija aktera u euro stilu. S desne strane opet je majstorski ubacio Jančetić, visoki mladac Leon Šipoš vinuo se u zrak i glavom odlično gađao ali vratar Dugopolja čudesno brani. U istoj minuti domaći su tražili kazneni udarac nakon ruke nekog od gostiju ali sudac Goran Pečarić iz Zagreba nije pokazao na 11 metara. Gosti su opasnije zaprijetili u 15. minuti kada je snažan udarac Klepača zamalo prohujao pored gola. Događanja u prvh 45. minuta redala su se kao na pokretnoj traci.

30.08.2017. Velika Gorica – Gorica je u 3. kolu II HNL pobijedila Dugopolje 2:1. foto: David Jolić/cityportal.hr

U 37. minuti Adrian Zenko snažno je odapeo u vratarev desni donji kut, a Ivan Banić morao je dva puta majstorski reagirati da smiri i uhvati loptu. Samo minutu potom Humeljak je lijepo odigrao za opet Zenka, slijedio je udarac od prve pod gredu ali Banić se nije dao svladati i prebacio loptu opet u korner. Nakon toga sjevnule su dvije opasne kontre Dugopolja i Kahlina je opasno živio ali gosti nisu uspjeli zadržati prisebnost u završnici. I onda konačno pred odmor u 44. minuti Gorica je zasluženo povela. Izveli su domaći korner s desna, na loptu je glavom krenuo toliko spominjani mladi i novi “turopoljski Ševčenko” Leon Šipoš, a obrana Dugopolja ga je nepropisno zaustavila i sucu nije preostalo nego da pokaže na jedanaesterac. Odgovornog posla prihvatio se Marin Pejić i sigurno poslao Banića na izlet u jednu stranu a loptu nisko i oštro u svoju desnu i bilo je 1:0. Na poluvremenu gosti su mjenjali dvojicu odlučni da zaigraju otvorenije i dominantnije.

Prijetnje su bile nekonkretne, a u 69. minuti Matošević je lijepo poslao Šipoša u prazan prostor, a Klafurićev poletarac pokazao je zrelost i mirnoću. Dugim korakom ostavio je pratnju iza sebe, varkom prevario vratara i zaobišao ga a onda rutinirano oštro po travi iskosa pogodio nečuvanu mrežu za veliki i gromoglasan pljesak prisutnih. Netko je malo kasnije na tribini glasno dobacio da je ovaj klinac stvarno dobar i pravo otkriće i odličan posao Gorice pred sam kraj prelaznog roka. Do kraja vrlo dobre utakmice vrijedi još spomenuti dvije prigode Pejića u istoj akciji za 3:0, a onda su gosti preko igrača s klupe Varea Juana Manuela poentirali na 2:1, s tribine se isprva činilo se iz čistog zaleđa kojeg tako nije vidio pomoćni Luka Pušić, što se kasnije potvrdilo kao ispravna odluka linijskog suca.

Gorica je i u ovoj utakmici koristila svoju široku klupu, a izostanak Španje gotovo da se nije ni osjetio. Za razliku od momčadi koja je pobijedila Šibenik danas nisu počeli Radoš, Nakić i Matošević, što samo potvrđuje Klafurićeve riječi od prije dva kola da vjeruje svojoj momčadi neograničeno i da ima vrlo široku klupu koja kvalitetno može nadomjestiti i ispuniti sve trenerove zahtjeve. A kad još k tome dodamo kako je u zapisniku Gorica imala čak desetoricu igrača mlađih od 21 godine od čega je polovica iz vlastite škole, budućnost za Goricu zasigurno nije upitna. Prvenstvo se nastavlja već u nedjelju kada Gorica gostuje u Novigradu.

II HNL 3. kolo

GORICA – DUGOPOLJE 2:1 (1:0)

VELIKA GORICA Gradski stadion. Igrano 30. kolovoza 2017. od 17.30. Gledatelja 500. Sudac: Goran Pečarić. Pomoćnici: Luka Pušić i Anto Marić. Četvrti sudac: Mario Cindrić (svi iz Zagreba). Delegat: Dalibor Kajinić (Požega). Kontrolor suđenja: Božidar Smrekar (Krapina).

STRIJELCI: 1:0-Pejić (45-11m), 2:0-Šipoš (69), 2:1-Varea (81).

GORICA (4-3-3): Kahlina-Jančetić, Čagalj, Ljubisavljević, Žutić-M. Muhar (od 68. Milanović), Marina, Zenko-Humeljak (od 62. Matošević), Šipoš, Pejić (od 86. Radoš).
TRENER: Dean Klafurić

DUGOPOLJE (4-2-3-1): Banić-M. Jurić, Balić, Krišto, Tomašević-S. Jurić, Radošević (od 46. Tešija)-Ždinjak (od 46. Špoljarić), Mihaljević, Klepač (od 71. Varea)-Stojanovski.
TRENER: Miroslav Bojko

IGRAČ UTAKMICE: Leon Šipoš


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike