Prijava

Vaša prijava

Počinje škola, učenike će na klupama dočekati udžbenici i radne bilježnice


U ponedjeljak počinje nova školska godina za 6.000 učenika goričkih osnovnih škola. U školske klupe prvi put će sjesti 680 prvašića. Kako bi mališani bili sigurni u prometu i ove će godine prvi tjedan nastave na raskrižjima dežurati članovi Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

Gradonačelnik Dražen Barišić je poručio kako su uz besplatne udžbenike za početak nastave od sada osigurane i besplatne radne bilježnice.

“Prošle smo godine prvi puta osigurali besplatne udžbenike, a od ove godine djecu na školskim klupama čekaju i besplatne radne bilježnice. Jedan smo od gradova s najvećom stopom ulaganja u obrazovanje, što dokazujemo i ulaganjima u školske objekte. Tako možemo istaknuti zadovoljstvo što smo u područnoj školi u Lukavcu uspjeli omogućiti nastavu u jednoj smjeni uređivanjem još jedne učionice”, istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Iz Grada kažu kako je u tijeku izgradnja blagovaonice i kuhinje OŠ Jurja Habdelića, čiji je završetak predviđen do kraja prosinca. Od ove školske godine počinje se provoditi i program „produženi boravak“ u OŠ Eugena Kvaternika. Sutra će biti potpisan i ugovor o financiranju pomoćnika u nastavi i to sredstvima EU za 53 učenika i za 13 učenika iz vlastitih sredstava Grada.

“Grad Velika Gorica će i nadalje sufinancirati prijevoz redovitim učenicima srednjih škola, kao i studentima, a u listopadu će biti raspisan natječaj za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice za velikogoričke srednjoškolce i studente”, stoji u priopćenju Grada.