Prijava

Vaša prijava

Srednjoškolci, saznajte imate li pravo na sufinanciranje troškova prijevoza do škole


Vlada Republike Hrvatske donijela je ‘Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2017./2018.’. Nastavak je to programa sufinanciranja prijevoza redovitih učenika srednjih škola, a ovom Odlukom utvrđeni su kriteriji i način sufinanciranja troškova autobusnog i željezničkog prijevoza.

Pravo na sufinanciranje 75 posto troškova međumjesnog javnog prijevoza ostvaruju učenici koji kupuju mjesečnu kartu za korištenje sredstava redovitog javnog prijevoza, a ukoliko je udaljenost od adrese u mjestu prebivališta, odnosno boravišta učenika do adrese u mjestu škole veća od 5 kilometara.

Prema Odluci, pravo sufinanciranja troškova javnog prijevoza ne ostvaruju učenici koji su smješteni u učeničkom domu koji se nalazi u istom mjestu školovanja i oni kojima se troškovi prijevoza u cjelini financiraju iz drugih izvora.

Odluku i dokumente kojima se detaljno opisuju način i kriteriji sufinanciranja, odnosno financiranja troškova javnog prijevoza učenika srednjih škola možete pronaći ovdje.