Prijava

Vaša prijava

Gorica se i dalje pojačava – u nedjelju na noge Novigradu


U Gorici je i dalje živo unatoč tome što je prelazni rok u petak zaključen. No, sada je red na igrače koji još uvijek nisu pronašli klub i mogu se registrirati isključivo kao profesionalci, a to je onda ona prva kategorija. Posljednjeg dana prelaznog roka na jednogodišnju posudbu iz Lokomotive u redove Gorice se vratio vrlo pouzdani branič Luka Smoljo, koji je bio jedan od ponajboljih u proljetnom dijelu prvenstva u redovima Gorice. Klafurić je u njemu dobio još jednu uzdanicu, ali i malo problema jer Gorica trenutno raspolaže sa vrlo velikom konkurencijom u obrani.

Luka Smoljo na utakmici sa Dinamom u sezoni 2016/17

No, to nije sve. Još uvijek traju pregovori sa nekim igračima koji su dosad igrali u inozemstvu, a nisu produžili Ugovore i neće biti nikakvo iznenađenje ako u Gorici potpišu još jednog ili možda čak i dvojicu prvoligaških igrača do kraja ovog tjedna. Ono što veseli sve u klubu je činjenica da je atmosfera odlična, a da mladi na sve zahtjevnije obaveze reagiraju sve bolje što veseli i vodstvo kluba i struku. Dugopolje je u vrlo dobrom izdanju Gorice uspješno apsolvirano, a već u nedjelju je pred nama novo teško gostovanje u Novigradu koji trenutno ima bod više od Gorice i odličnu momčad.

23.11.2016. Novigrad – Gorica. foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Trener Klafurić konstatira kako je vrlo zadovoljan utakmicom protiv Dugopolja, prvenstveno zbog pobjede, a onda i zbog ispunjenja svih taktičkih zahtjeva cijele momčadi obzirom na učinjene pripreme za tu utakmicu. Konstatira kako su obje ekipe bile na vrlo visokom taktičkom nivou, detektirao je neke “dječje bolesti” u svojoj momčadi pogotovo zbog činjenice da su njegovi igrači propustili niz prilika i za uvjerljivije vodstvo da bi na kraju bili kažnjeni pogotkom u finišu susreta. Dean Klafurić nije propustio posebno se zahvaliti navijačima Gorice koji su ponovno došli u vrlo lijepom broju i pljeskom nagrađivali svaki lijepi potez velikogoričke momčadi. Upravo i iz zahvale prema takvoj podršci Klafurić nas uvjerava kako će Gorice i u daljnjim utakmicama težiti lijepom nogometu, a uvjeren je da će njegovi igrači to demonstrirati već i u Novigradu gdje se Gorica ide nadigravati i vjeruje u pozitivan rezultat. Utakmica u Novigradu igra se u nedjelju s početkom u 17:00 sati na novigradskom gradskom stadionu. Cityportal će imati svog fotoreportera i novinara i na ovom vrlo važnom gostovanju velikogoričke mlade momčadi koja će još mnogo toga imati za reći u II HNL.