Prijava

Vaša prijava

FOTO Šveđanin Ronnefalk novi je europski prvak u vožnji automobilskih modela na daljinsko upravljanje


Velika Gorica za vikend je ugostila Europsko prvenstvo automodelara u klasi ‘1:8 Offroad Elektric buggy‘. Unatoč kiši koja je pomicala predviđenu satnicu utrka, natjecatelji su u nedjelju uspjeli odvoziti utrke. Od prijavljenih 72 ekipe, njih 58 je uspjelo ući u glavnu konkurenciju, a pobjednik je David Ronnefalk iz Švedske. Najbolji hrvatski vozač Dario Veseli završio je na 20. mjestu.

Vremenske neprilike su nam dale jako puno posla, ali zahvaljujem svim ovim mladim ljudima koji su nam svih ovih dana pomagali jer bez njih teško da bi ovo uspjeli”, komentirao je Ante Dujić, predsjednik Automodelarskog kluba V-MAX koji je i organizirao Europsko prvenstvo.

Na Europsko prvenstvo u Veliku Goricu pristigli su natjecatelji iz 14 država: Španjolske, Italije, Francuske, Češke, Austrije, Velike Britanije, Njemačke, Portugala, Mađarske, Finske, Estonije, Švedske, Slovenije i Hrvatske.

“Aviomodelarstvo i automodelarstvo široj publici nije poznat sport, ali polako se to mijenja. Mi smo jako ponosni što smo treći put uspjeli u Goricu dovesti najjače natjecanje u Europi, a neki bi rekli i u svijetu jer se ovdje natječu najbolji svjetski vozači. Ovdje se radi o znanjima tehničke kulture, stručnosti i vještini upravljanja vozilima”, kaže Dujić i dodaje kako je snimka natjecanja iz Velike Gorice putem live streama emitirana na milijunima računala diljem svijeta, a snimku su otkupile i mnoge televizijske kuće.

Galerija fotografija


Treći poraz Poleta u nizu