Prijava

Vaša prijava

FOTO Svečani prijem za prvašiće u Kvaterniku i Habdeliću


Prvi dan u novoj školskoj godini uvijek je poseban za učenike prvih razreda, a napose za njihove roditelje, bake i dede. U Osnovnim školama Eugena Kvaternika (10 sati) i Jurja Habdelića (11 sati) priređen je prigodni program koji su pripremili učenici četvrtih razreda sa svojim učiteljicama.

Priredbu u OŠ E. Kvaternika organizirala je Ivana Dubovečak, a program su ispunile recitacije i igrokazi. Prvašiće i njihove roditelje te sve nazočne pozdravio je ravnatelj Stanko Čudić, a govorili su još zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, psihologinja Gordana Novković – Poje i pedagoginja Monika Brleković. Učiteljice Lidija Detelić vodit će 1.a, Marina Mužek 1.b i Marina Golemac 1.c. Učiteljice Anita Gorenc i Lidija Detelić vodit će i djecu na produženom boravku koji je u školskom programu od ove jeseni. Učiteljice su, nakon zajedničkog fotografiranja, svoje učenike, odvele u njihove učionice na prvi školski sat.

Prijem prvašića u OŠ J. Habdelića organiziran je u holu škole, koji je skoro bio premalen da primi sve one koji su željeli svjedočiti ovom svečanom trenutku. Ravnatelj Davor Vidović je u svom ležernom stilu dobro zamijetio da su roditelji više uzbuđeni od svoje djece, koja su se lakoćom penjala na binu nakon što ih je prozvala njihova učiteljica. Osim ravnatelja djeci su se obratile i vjeroučiteljica, nastavnica engleskog i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.. Prigodni program ispunili su učenici glazbom, pjesmom, recitacijom, igrokazom i zajedničkom pjesmom s prvašićima. Nakon fotografiranja djeca i roditelji su zajedno otišli na prvi školski sat.

Galerija fotografija


Izviđači u novim grupama