Prijava

Vaša prijava

Osvrt na Polet i Gradiće u uvodna tri kola prvenstva


Od sezone 2017. / 2018. negdašnja Međužupanijska nogometna liga – središte preimenovana je IV HNL, jedina dva turopoljska predstavnika koji se natječu u tom rangu su buševski Polet i Gradići.

Trener Matanović i predsjednik Markuz. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

 

POLET (B) – Sezona neizvjesnog ishoda
Sezona je za Polet započela katastrofalno, bez bodova. Što još pojačava dojam neuspješnosti je i da napadači sa Zvrnika u 270 minuta igre nisu došli do postignutog gola.

Takav start zasigurno nisu očekivali u Buševcu?
– Mislim da je bilo presudno prvo kolo kada smo poraženi doma od Gradića, slijedeću utakmicu igrali smo srijedom nekompletni protiv Gaja u Maču dok u zadnjem porazu protiv Zabočana je dosta naših igrača utakmicu igralo pod ozljedom – pojasnio je situaciju predsjednik buševskog kluba Ivica Markuz.

Znači da je klupa sa pričuvama prekratka?
– To je očito, nekoliko igrača nije se skidalo, a kao što sam rekao načele su nas ozljede. Uz to smo dosada bili neefikasni u napadu jer iz prilika koje smo smo stvorili i sreća nam je okrenula leđa – uvjeren je Ivica Markuz.

 

Slijedi neizvjesna jesen za Polet, ipak uvodna tri kola indikator su za znak opasnosti ?
– Smatram da nam prethodi grčevita borba za opstanak, no ima tu još nekoliko momčadi koje su u situaciji sličnoj našoj. Prvenstvo je tek počelo, prostora i vremena za poboljšanje situacije ima dovoljno. Vjerujem u određeni iskorak u narednom razdoblju, početak zna katkad biti kompliciran, u nekoliko utakmica može se dosta toga promijeniti na bolje – rekao je za kraj u kratkom osvrtu na početne tri utakmice predsjednik Ivica Markuz , svjestan da je pred njima sezona neizvjesnog ishoda.

 

 

GRADIĆI – Tomčić: Ovo je sezona koju ja potpisujem
Nitko nije očekivao ovako žestoko Gradiće na početku prvenstva, početak kao iz snova. Gradićani su u natjecanje krenuli furiozno osvojivši maksimalnih 9 bodova iz tri utakmice. Vrlo homogena i fizički spremna momčad koja može srušiti svakog protivnika u ligi. Pod trenerskom palicom Zorana Tomčića Gradićane vidim oko sredine tablice bez većih problema oko borbe za opstanak.

Zoran Tomčić. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

– Osobno nogomet doživljavam igru koja se igra za tri boda, uvijek idemo na sva tri, ako se osvoji bod zadovoljava – izjava je stratega momčadi Zorana Tomčića prije godinu-dvije koja zasigurno stoji i danas.

 

Što je bilo presudno za odličan početak Gradića ?
– Dobro odrađene pripreme, dobro odrađen prijelazni rok gdje sam imao slobodu dovođenja igrača. Ovo je sezona koju ja potpisujem. Međutim stalno ponavljam igračima da je naš jedini cilj doći do 40 bodova te osigurati opstanak. Gradići nakon tri turbulentne sezone ne bi trebali imati problema oko zadržavanja statusa ove sezone. Uvijek inzistiram da je start bitan u početku sezone, obično kako startaš tako ide i cijela sezona. Iako još smo daleko od cilja – izjavio je Zoran Tomčić povodom uspješnog starta Gradića.