Prijava

Vaša prijava

Veliku Goricu i Zagreb sredinom rujna povezat će biciklistička manifestacija


Udruga Ekoregija Velika Gorica u suradnji s partnerima Proglasom i Nextbikeom 16. rujna organizira biciklijadu pod nazivom „VG ZG VG“. Tijekom vožnje sudionici će koristiti biciklističku infrastrukturu koja povezuje ova dva grada. Dio rute od Velike Gorice do Buzina vozit će se pješačko-biciklističkom stazom, a nakon toga biciklistička kolona kretat će se kolnikom. Tu će im se priključiti i policijska pratnja koja će ih nadzirati.

„Ova inicijativa krenula je kao reakcija na povijesno spajanje Velike Gorice i Zagreba biciklističkom stazom. Začetnik ove ideje, Zlatan Jaganjac kontaktirao me i vrlo brzo smo se dogovorili. Želja nam je da ova biciklijada bude što masovnija. Vjerujem da ćemo privući brojne bicikliste, ali i rekreativce. Staza je duga oko 17 kilometara te nije predugačka i prenaporna“, rekao nam je Josip Kolarec, predsjednik Udruge Ekoregija Velika Gorica.

01.09.2017. Velika Gorica – Ekoregija Velika Gorica organizira prvu Biciklijadu VG-ZG-VG. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Biciklijada će startati u 10 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta, a oko 12 sati sudionici bi trebali stići do Strossmayerovog šetališta u Zagrebu. Tu će se biciklisti moći okrijepiti i odmoriti, a pripremljen je i glazbeni program. Oko 14,30 sati biciklistička karavana krenut će put Velike Gorice, gdje je organiziran doček kod Pučkog otvorenog učilišta.

„Nakon što se sudionici malo okrijepe i odmore, krenut će glazbeni dio programa. Za glazbenu kulisu bit će zadužen acoustic Band Musicology. Dečki sviraju na dvije gitare i klaviru, u glavnom zabavnu i rock glazbu, a nakon njih nastupit će DJ Lorenzo. Riječ je Mihaelu Matkoviću, našem sugrađaninu, jednom od najpoznatijih DJ-a u Hrvatskoj koji je nedavno nastupio na splitskoj Ultri. U 17 sati nastupit će Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, a u 17,30 nastupit će Ivana Banfić“, objasnio nam je Kolarec.

Organizaciju ove biciklističke manifestacije podržali su i Grad Velika Gorica, Grad Zagreb, Policijska uprava zagrebačka, turističke zajednice Zagreba i Velike Gorice te Zagrebačke županije, kao i VG Komunalac, VG Čistoća, VG Vodoopskrba, GSG VG, HVIDRA i Volonterski centar Zagreb.