Prijava

Vaša prijava

Besplatan prijevoz za učenike s područja Pokupskog


Na svojim službenim stranicama Općina Pokupsko najavila je da će subvencionirati troškove prijevoza učenika i studenata na linijama javnog prijevoza u školskoj/akademskoj godini 2017./2018..

„Učenicima srednjih škola će Općina subvencionirati 25 posto cijene karte, tako da će uz subvenciju iz državnog proračuna od 75 posto prijevoz za učenike biti besplatan. Pravo na subvenciju kod prijevoznika Autoturist Samobor d.o.o. će se ostvarivati ovjeravanjem molbe za izdavanje srednjoškolske iskaznice za školsku godinu 2017./2018. u Općini Pokupsko. Svi učenici moraju za novu školsku godinu zatražiti novu iskaznicu. Korisnici javnih linija ZET-a prilikom izdavanja pretplatne karte, odnosno produljenja statusa korisnika prilažu ovjeren zahtjev, odnosno potvrdu koju izdaje Općina Pokupsko“, poručili su iz Općine.

Studentima će se subvencija za troškove prijevoza isplaćivati mjesečno u gotovini, u iznosu od 100 kuna, a za ostvarivanje prava potrebno je podnijeti zahtjev za subvenciju, te priložiti potvrdu o upisu na fakultet i presliku osobne iskaznice.

Obrasci prijevoznika mogu se pronaći na njihovim web stranicama ili kioscima, a potvrde se preuzimaju ovdje ili osobno u zgradi Općine. Prije podnošenja na ovjeru potrebno je ispuniti sve tražene podatke