Prijava

Vaša prijava

Gorica za petama Dinamu


Gorica je danas pobijedila Hrvatski Dragovoljac 1:0. Utakmica koja je u mnogo čemu ličila na onu iz prvog kola kada je Dinamo odnio sve iz Velike Gorice ipak nije imala takav epilog. Gorica je tijekom utakmice ostala bez oba stopera, a prvo je u 14. minuti zbog ozljede koljena iz igre morao van Ante Radoš, a onda je u 56. minuti Čagalj zaradio izravni crveni karton.

Gorica je pritisnula u prvih 15 minuta istvorila nekoliko izglednih situacija pred golom gostiju. Već u 3. min. Zenko preko glave vratio pred prazna vrata gostiju a Radoš je zakasnio za djelić sekunde ubaciti loptu u mrežu. U 7. min. Muhar je iz dobre situacije pucao u gostujućeg vratara, a samo dvije minute kasnije Zenko je potegnuo snažno, nisko pored same vratnice.

U 26. minuti Gorica je imala korner. Zenko je centrirao, a Ljubisavljević je svojim prvijencem u lijepom skoku glavom između nekoliko igrača gostiju Gorici donio zasluženo vodstvo, a taj pogodak koji je u prvom navratu pripisan Šipošu je bio na kraju i jedini na utakmici. U 45. minuti Gorica je imala veliku priliku za povećanje vodstva. Žutić je srušen u prodoru u kaznenom prostoru Dragovoljca za kazneni udarac, no Pejiću je udarac sa bijele točke obranio Zlatko Šolčić.
U 56. minuti zabilježili smo crveni karton za Igora Čagalja. Marina je želio povratnom loptom uposliti Čaglja, no neodlučnost obrane Gorice iskoristio je Eler kojeg je pak srušio Čagalj u izglednoj poziciji koja mu je otvarala nesmetan put prema Kahlini. Iako je prekršaj bio na više od 30 metara od gola Gorice, crveni karton je opravdano dosuđen.
U 61. Majstorović je bio u vrlo izglednoj poziciji, ali Kahlina je bio uspješniji, a u 70. minuti najveću priliku gostiju osujetio je kapetan Gorice Hrvoje Jančetić.
Do kraja su brojčano jači gosti jalovo dominirali, a Gorica je rutinski sačuvala vodstvo i zasluženo pobijedila.

II HNL 5. kolo

GORICA – HRATSKI DRAGOVOLJAC 1:0

VELIKA GORICA Gradski stadion. Igrano 8. rujna 2017. od 17 sati. Gledatelja 400. Sudac: Marko Linić (Rijeka). Pomoćnici: Hrvoje Mađarić (Vrsar) i Marko Balen (Rijeka). Četvrti sudac: Vedran Jelenčić (Kastav). Delegat: Mladen Bukal (Gornja Rijeka). Kontrolor suđenja: Igor Pelc (Sisak).

STRIJELAC: 1:0-Ljubisavljević (26).

GORICA: Kahlina-Jančetić, Čagalj, Radoš (od 14. Ljubisavljević), Žutić-Zenko, Marina, M. Muhar (od 79. Španja)-Matošević, Šipoš, Pejić (od 61. Milanović).
TRENER: Dean Klafurić

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šolčić-Bukvić, Barišić, T. Puljić, K. Puljić-Grković (od 46. Filipović)-Koletić (od 46. Čavić), Jajčinović (od 80. Topuzović), Eler, Majstorović-Burić.
TRENER: Igor Pamić
CRVENI KARTON: Igor Čagalj (56-prekršaj u izglednoj poziciji za postizanje pogotka)