Prijava

Vaša prijava

Ovi mladi entuzijasti žele pokrenuti svoje mjesto


U staroj školi u Čičkoj Poljani mještani su prijepodnevnim satima mogli besplatno provjeriti šećer u krvi i izmjeriti tlak. Akciju je organizirala Udruga za sport i rekreaciju “Frajer” u suradnji s udrugom VG Dijabetičar iz Velike Gorice i Udrugom za promicanje zdravog načina života Zdravlje IQ iz Zagreba. Članice Udruge VG Dijabetičar iskoristile su priliku i upoznale mještane s važnošću pravilne prehrane u borbi protiv dijabetesa.

10.09.2017. Poljana Čička – Akcija kontrole šećera u krvi i tlaka. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Vrlo je važno paziti na prehranu, odnosno kontrolirati količinu ugljikohidrata koje unosimo u organizam. Tijekom dana trebalo bi jesti četiri do pet puta, a obroci bi trebali biti mali. Obrok bi se trebao sastojati od manje mesa i više povrća, a priloge od krumpira ili riže trebalo bi konzumirati u što manjim količinama. Meso bi trebalo biti kuhano ili pečeno na grilu, odnosno izbjegavati pripremanje na masnoći. Uz sve to, treba se početi kretati ili vježbati“, rekla nam je Marija iz VG Dijabetičara.

10.09.2017. Poljana Čička – Akcija kontrole šećera u krvi i tlaka. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Mladim entuzijastima iz Udruge „Frajer“ ovo nije prva akcija koju su pokrenuli kako bi poboljšali kvalitetu života u svom mjestu. Članovi su akcijama uređenja zgrade i okoliša stare škole, nogometnog i dječjeg igrališta pokazali da se i teškim vremenima, snagom volje i velikim entuzijazmom može napraviti puno toga.

10.09.2017. Poljana Čička – Akcija kontrole šećera u krvi i tlaka. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Kroz našu Udrugu pokušavamo okupiti što veći broj mladih i uključiti ih društveni život sela. Naše mjesto može se pohvaliti velikim udjelom mladih ljudi u ukupnom broju stanovnika, ali problem je što su godinama neaktivni i teško ih je pokrenuti. Već tri godine organiziramo nogometni turnir „Nikola Gmižić“ i kroz tu manifestaciju pokušavamo aktivirati ljude i privući mještane da se druže. Teško je, ali polako se osjećaju rezultati našeg rada i to nam daje snagu da nastavimo“, objasnio je Miroslav Bogović, predsjednik Udruge.

Galerija fotografija