Prijava

Vaša prijava

Udarniku vrijedan bod na Pešćenici u Zagrebu


Širom svijeta najpopularnija igra nogomet često je nepredvidiv, uzbudljiv i dramatičan, ali i dugoročno rezultatski sigurno pravičan. Spomenuto može argumentirati i naš gradski trećeligaš Udarnik. U prvom kolu prvenstva na SRC Kurilovec protiv nekadašnjeg prvaka Hrvatske Zagreba, momčad trenera Damira Biškupa, zabila je pobjedonosni gol za 2:1 u sudačkoj nadoknadi za veliko i zasluženo slavlje. Nakon pobjede 5:0 u Sisku nad Segestom, u trećem kolu doma kontra Dugog Sela utakmica se uz mnogo nedaća po Udarnik također prelomila u finišu utakmice u 85. minuti vodstvom gostiju 0:1 da bi zavröilo pomalo nevjerojatnim omjerom čak 0:3. U subotu 09. rujna 2017. na Pešćenici u Zagrebu domaći HAŠK tri puta je vodio 1:0, 2:1 i 3:2 da bi Udarnik izjednačio doslovno na samom kraju u trećoj minuti sudačkog dodatka. Bod je spasio Nikola Brajko svojim drugim pogotkom. Prvi je zabio u 39. minuti za 1:1, a za 2:2 sa 11 metara pogodio je odlični i iskusni borac i stoper Udarnika Dražen Ladović. Bod je odličan ulov za novog člana 3. HNL zapad. Udarnik nakon četiri runde sa 7 bodova drži odličnu i priželjkivanu šestu poziciju od 18 trećeligaša, samo bod manje od trećeplasiranog Dugog Sela. Kurilovčani već u srijedu 13. rujna igraju Kup utamicu na razini Zagrebačke županije u Križu kod šestoligaöa Sloge, a dvoboj starta u 17 sati. Zatim u petom kolu prvenstva sljedeće subote na SRC Kurilovec gostuje Vinogradar, jedan od pretendenata za najviši plasman i selidbu među drugoligaše. Bit će zanimljivo, to je sigurno, a kada je Udarnik u pitanju nije isključen ni novi horor.

HAŠK – UDARNIK 3:3 (2:1)

ZAGREB Stadion na Peöćenici. Igrano 9. rujna 2017. od 17 sati. Gledatelja 300. Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad). Pomoćnici: Tomislav Valešić (Kutina) i Krunoslav Blažeković (Sisak). Četvrti sudac: Davor Ješić (Sisak). Delegat: Nada Žarković (Zagerb).
STRIJELCI: 1:0-Krajačić (21), 1:1-Brajko (39), 2:1-Šugić (45-11m), 2:2-Ladović (70-11m), 3:2-Miloš (85), 3:3-Brajko (90+3).

HAŠK: Fabečić, Barišić (od 81. Penava), Mlakić, Cholewinski, Ivezić, Miloš, Krajačić, Mudražija, Šugić, Berišić (od 46. Marković), Mraković (od 78. Kos).
TRENER: Ratko Ninković

UDARNIK: Kamenjaöević, M. Grdenić, Čunčić, Ladović, Kovačić, Džaja, Brajko, Lučić (od 57. Karamatić), Kelava (od 65. Hodak), Čolić (od 46. Šarić), Horvat.
TRENER: Damir Biškup

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Brajko