Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Rugvica


Načelnik Rugvice, ujedno i saborski zastupnik Mato Čičak i načelnik općine Odžak u Bosni i Hercegovini Jakov Ivanković potpisali su Povelju o prijateljstvu dviju općina. Potpis na Povelju stavili su za svečane sjednice Općinskoga vijeća Rugvice, upriličene u prigodi njezina dana, koji se slavi na blagdan Male Gospe.

Za svečanosti je načelnik Čičak dao presjek učinjenoga u proteklome razdoblju, rekavši da je Rugvica jedna od najuspješnijih i najperspektivnijih općina u RH, koja iz godine u godinu bilježi sve impresivnije i sve veće investicije.

„Mala smo općina za velike stvari“, istaknuo je, dodavši da osnovni prihod proračuna „leži u gospodarstvu i investicijama u gospodarskoj zoni“.

„U Rugvicu dolazi ‘mali trgovački gradić’, Designer outlet centar u zoni ‘Ikea’. Vrijednost investicije je 88 milijuna eura, a otvorit će novih 400 radnih mjesta“, rekao je. Dodao je da je ponosan što općinske projekte prepoznaje i EU, poput gradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Rugvica – Dugo Selo. Vrijednost ove investicije je 221 milijun kuna. Na području Rugvice gradit će se 51 kilometar kanalizacije i njome će biti pokriveno 2100 kućanstava.

„Uz to, na natječaj za sredstva EU fondova prijavljujemo i gradnju reciklažnog dvorišta, a odobreno nam je sufinanciranje projektne dokumentacije za uređenje Trga Josipa Predavca u naselju Rugvica“, rekao je Čičak. Govorio je i o asfaltiranju lokalnih ulica (od 2015. asfaltirano ih je dvjestotinjak), energetskoj obnovi zgrade Općine, za što je veći dio sredstava osiguran iz proračuna Županije, energetskoj obnovi zgrade društvenog doma u Rugvici i obnovi fasada na društvenim domovima u Otoku Svibovskom i Donjoj Gredi, osnivanju komunalnog poduzeća „Rukom“, te posebno ulaganjima Općine u školstvo.

„Rugvičkim srednjoškolcima i studentima, bili oni redovni ili izvanredni, osigurali smo besplatni prijevoz, kao jedna od rijetkih općina u državi, a svim učenicima osnovne škole, već treću godinu, osigurani su besplatni udžbenici“, rekao je Čičak.

Uz izaslanika predsjednika Vlade RH Zvonimira Frke Petešića i izaslanika predsjednika Hrvatskoga sabora Davora Ivu Stiera, svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

„Svaka županija, pa tako i Zagrebačka, iznimno je ponosna na interakciju sa svojim općinama i gradovima. Na taj način zajedno možemo kreirati budućnost stanovništva. Općina Rugvica se može pohvaliti poduzetničkim ulaganjima na svome području, koja u konačnici dovode do zapošljavanja, a samim time daju i sigurnost stanovništvu“, rekao je Frankić, naglasivši i dva projekta od iznimne važnosti za Županiju – vodoopskrbni sustav „Zagreb-istok“ i projekt širokopojasnog interneta.

„Ponosni smo na projekt vodoopskrbe koji je prije deset godina započet u samoj Županiji. Bit će nam iznimno drago da ga naše poduzeće Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije završi, na radost svih žitelja istočnoga dijela županije. Također, kroz projekt širokopojasnog interneta poduzetnici koji posluju na području Rugvice bit će još učinkovitiji i dodatno će profitirati“, rekao je zamjenik župana.