Prijava

Vaša prijava

Za sport u 2017. izdvojeno 13 milijuna kuna


U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, sutra će biti održana manifestacija ‘Biciklijada VG-ZG-VG’, kojom se simbolično, korištenjem biciklističke staze, koja odnedavno spaja Veliku Goricu i Zagreb, želi povezati susjedne gradove te ukazati na postojanje infrastrukture i mogućnost sigurnog kretanja biciklista. Vožnjom biciklističkom stazom Velika Gorica – Zagreb želi se još jednom potvrditi brend Grada Velike Gorice, kao grada biciklizma te velikog inicijatora biciklističkih perspektiva u Velikoj Gorici. Za izgradnju brojnih biciklističkih staza Velika Gorica je proglašena drugim najbiciklističkijim gradom.

“Mi ćemo nastaviti i dalje razvijati sportsku infrastrukturu i ulagati u sport. Slijedi nam nastavak izgradnje biciklističkih staza prema Pokupskom, Čiču i Vukovini, a podsjetit ću da su u tijeku i drugi veliki sportski projekti, poput izgradnje gradskog bazena”, izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić te dodao kako Velika Gorica u posljednjih nekoliko godina za sport i sportaše izdvojila značajna sredstva.

Podsjetimo da je izgrađena gradska sportska dvorana u kojoj klubovi imaju besplatne termine treninga, obnovljena su brojna sportska igrališta i sagrađena nova u naseljima Velike Gorice. Postavljena je umjetna trava na gradskom stadionu kao i ŠRC Kurilovcu, izgrađen je fitness park na otvorenom, legaliziraju se sportske građevine na području cijelog grada. Sportska društva financiraju se putem Zajednice športskih udruga te putem javnog natječaja Grada.

“Mogu reći da smo grad koji podržava sport i da ćemo to činiti i dalje. Dokaz tome je i 13 milijuna kuna koliko će u ovoj, 2017. godini biti izdvojeno za sport”, zaključio je gradonačelnik i uputio još jednom poziv Goričanima na sudjelovanje u sutrašnjoj biciklijadi Velika Gorica – Zagreb – Velika Gorica.